Sleduj nás

Eddie Alvarez: Jsem jenom jednu výhru od toho, abych se stal nejlepší lehkou váhou planety

Eddie Alvarez: Jsem jenom jednu výhru od toho, abych se stal nejlepší lehkou váhou planety
Žádný Khabib Nurmagomedov, to Eddie Alvarez je dle vlastních slov velmi blízko od toho, aby se stal historicky nejlepším zápasníkem lehké váhy.

Každý se na pojem slova „nejlepší“ díváme z jiné perspektivy. Pro někoho to je bezchybný MMA rekord bez jediné porážky, pro druhé to je počet úspěšných titulových obhajob a pro třetí například počet vyhraných pásů napříč různými organizacemi.

Pokud se zaměříme na Eddieho Alvareze, je už předem jasné, o jakou z těchto tří zmíněných kritérií se jedná. A on sám je dle vlastního názoru velmi blízko od toho, aby byl považován za historicky nejúspěšnějšího zápasníka v rámci své divize.


Eddie Alvarez takto bojoval v UFC, teď chce dobít Bellator

„Pokud vyhraju titul ve ONE Championship, pak se v mých očích stanu tím nejlepším šampionem z lehké váhy, který kdy žil,“ uvedl Alvarez v interview pro TMZ Sport.


„Je fajn, pokud se držíte na vrcholu pět let, ovšem v mém případě jde už o dekády. A navíc nezůstávám stát na jednom místě, neustále se pohybuji. Jako první člověk sjednotím tituly ze všech prestižních organizací a stanu se tak nezpochybnitelným šampionem v kategorii do 70 kilogramů,“ je toho názoru.

„Něco takového se ještě nikdy nikomu nepovedlo a určitě nikdy nepovede. Abyste to zvládli, musíte být tak šílení, jako jsem já,“ poukazoval bývalý šampion lehké váhy Bellatoru či UFC.

Další články