Sleduj nás

UFC Fight Night 188 - Gillespie Gregor - Riddell Brad

UFC Fight Night 188 - Gillespie Gregor - Riddell Brad

Hlavní předzápas UFC Fight Night 188 nabídne návrat jednoho z největších talentů lehké váhy Gregora Gillespieho. Tomu se comeback pokusí zkomplikovat nebezpečný prospekt Brad Riddell, který do UFC vletěl ve velkém stylu a všechny tři úvodní zápasy vyhrál.

Jeho poslední duel, který se odehrál na UFC 253, přinesl Bradův triumf nad Alexem da Silvou, během kterého devětadvacetiletý Novozélanďan trefil šestaosmdesát významných úderů a doručil jeden takedown. Vylepšil tak svoji celkovou bilanci na devět výher a jednu porážku, kdy 56 % vítězství získal knockoutem. Quake Riddell je původně kickboxer a na jeho bojovém projevu to je znát. Výborně kombinuje údery a kopy na tělo soupeře. V posledních zápasech prokázal i zlepšení v boji na zemi a vlastní fialový pás v BJJ. Na své soupeře vyšle v průměru 4.36 signifikantních úderů za minutu s přesností 50 %.

Gregor Gillespie se v oktagonu představí po téměř rok a půl dlouhé pauze. Ta přišla po brutální knockoutu, který Gregor inkasoval od Kevina Lee. Čtyřiatřicetiletý Američan tak přišel o svoji neporazitelnost a bude zajímavé sledovat, jak se s novou situací dokáže vypořádat a zda na něm tvrdý headkick zanechá stopy. Gillespie pochází z wrestlingového prostředí, kde dokázal čtyřikrát ovládnout šampionát NCAA All American. Tyto schopnosti umí The Gift prodat i v kleci a má fantastický průměr 7.02 doručených strhů na zápas s úspěšností 47.9 %! Celkový rekord sympatického borce je třináct výher a jedna porážka, kdy 46 % vítězství získal knockoutem.


Gregor Gillespie vs. Brad Riddell na UFC Fight Night 188

Je těžké sázet na bojovníka, který se vrací po dlouhé pauze a navíc po tak drtivém knockoutu. Riddell ale také nebyl úplně přesvědčivý a navíc Gillespie zažil mnohem tvrdší bitvy s lepšími soupeři. Poslední a nejsilnější argument, proč podle nás vyhraje navrátilec Gillespie, je obrovský rozdíl ve wrestlingu a boji na zemi, kde Gregor neustále hrozí Arm Triangle Chokem. Pokud se vám nelíbí kurz na pouhou výhru Američana, zkuste jeho vítězství na body, které je velmi pravděpodobnou variantou.


heart Sledujte UFC Fight Night 188 zdarma živě zde.


Další články