Sleduj nás

OKTAGON 23: Martin Buday vs. Kamil Minda - Fight card, live výsledky a živý přenos v TV

OKTAGON 23: Martin Buday vs. Kamil Minda - Fight card, live výsledky a živý přenos v TV
Těžká váha organizace OKTAGON zůstala po odchodu Michala Martínka do ruské ACA trochu bezprizorní. V tuzemských podmínkách je opravdu těžké naplnit tuto váhovou kategorii kvalitou.

OKTAGON 23 přinese zápas o titul


Dlouhodobě nejlepší domácí borec Viktor Pešta přestoupil do polotíhy a nové talentované tváře jsou vzácnější než rozumné výroky Vaška Mikuláška. Naši východní sousedé si ale dlouhodobě hýčkají jedno zajímavé jméno, které má potenciál prorazit i v zahraničí. Martin Buday roste pod vedením Attily Végha ve výborného bojovníka a zcela po právu dostane šanci zabojovat o titul.

Již tři roky neporažený borec má bilanci sedm výher a jedna prohra, kdy 71 % vítězství získal knockoutem. V OKTAGONU se Bady představil ve dvou zápasech. Nejprve porazil TKO v prvním kole Ukrajince Orlova a následně ve druhém kole upáčil Daniela Dittricha precizní kimurou. Buday má za sebou množství úspěšných turnajů v Brazilském Jiu Jitsu, kde dosáhl na černý pás.

Martin Buday se chce z OKTAGONu MMA podívat do UFC Martin Buday se chce podívat do UFC


Kamil Minda se na domácí scéně představil poprvé loni na OKTAGONu 18. S Danielem Dittrichem si poradil již v první kole TKO, kdy jej brutálně ubil na zemi. Upravil tak svůj rekord na šest výher a jedna porážka, kdy 83 % vítězství získal knockoutem.

Polský King Kong má momentálně sérii čtyř výher v řadě. Složité technické finesy nejsou jeho specialitou a spíše se spoléhá na hrubou sílu. Tento fakt by mohl vyhovovat technicky výborně vybavenému Budayovi, který má také nespornou výhodu v boji na zemi.

Martin Buday vs. Kamil Minda, tip


Pokud se Bady nenechá trefit na začátku souboje měl by postupem času získávat stále větší převahu. Jednačtyřicetiletý Polák není snadný soupeř, ale pro borce s ambicí na UFC je výhra v tomto zápase povinností!


Další články