Sleduj nás

Nezasloužím si snad titulový fight? ptá se Charles Oliveira. Dana White však naznačuje jiné plány

Nezasloužím si snad titulový fight? ptá se Charles Oliveira. Dana White však naznačuje jiné plány

Osm výher v řadě, sedm ukončení před limitem, ale i tak se pochybuje, zdali si zaslouží bojovat o titul. Charles Oliveira proto přišel s vysvětlením, že by už déle neměl být opomíjen.

UFC své zápasy staví zejména na atraktivitě, k níž lépe využijete takové bojovníky, kteří se nebojí otevřít pusu a dát o sobě nahlas vědět. Oliveira je však ten poklidnější typ člověka, který svou formu chytil až nedávno. Zato s ní překonal všechny možné předpoklady.

Naposledy se tento brazilský jiu jitsu expert postaral o druhou porážku Tonyho Fergusona v řadě, čímž se vyšplhal až k samotné špičce žebříčku lehké váhy. Ani odsud by však nemusel dostat titulový zápas. Dana White by jej rád nechal bojovat ještě podeváté.


„Podívejte se na žebříček a řekněte mi, co nám tu ještě zbylo? UFC mi dalo Tonyho Fergusona na dvacetidenní short notice a všichni jste mohli vidět, jak jsem s ním zametl. Potom UFC postavilo Conora McGregora – nejdůležitějšího člověka organizace – proti Dustinovi Poirierovi a ten s ním také zametl. Nezasloužíme si snad my dva teď bojovat proti sobě v titulovém boji? Jedině tento zápas dává smysl,“ domnívá se Oliveira.

Charles Oliveira chce zápas o titul v UFC


Slova brazilského zápasníka mohou být sebevíc hlasitější, ale zdali budou vyslyšena, to zůstává jen otázkou. Dana White nedávno totiž podotkl, že se mu velmi zamlouvá boj o pás mezi Poirierem a Chandlerem – novou tváří UFC. Oliveirovi oproti tomu předhodil návrh na duel s Justinem Gaethjem. Charles tuto možnost zamítl v domnění, že už udělal dost, aby mohl bojovat o titul.


Další články