Sleduj nás

Modlíme se k Alláhovi, aby nám tátu vrátil, říká zarmoucený šampion lehké váhy UFC

Modlíme se k Alláhovi, aby nám tátu vrátil, říká zarmoucený šampion lehké váhy UFC

Khabibův otec Abdulmanap Nurmagomedov upadl před týdnem do kómatu, načež byl převezen do moskevské nemocnice, kde podstoupil operaci srdce. Zákrok byl sice zdařilý, ale jeho stav zůstává i nadále vážný.

Jak se ukázalo, na vině je přeci jen koronavirus. První testy vyšly negativně, ale pak se udělaly druhé a ty už byly pozitivní. Problémy, které jsou s touto nemocí spojeny, prý jenom zhoršily Abdulmanapův zdravotní stav.

„Můj otec momentálně leží v nemocnici a i nadále zůstává v kritickém stavu. Koronavirové onemocnění (COVID-19) ovlivnilo funkci jeho srdce. Minulý rok s ním byl na operaci a teď bohužel musel podstoupit druhou. Situace je velice, velice obtížná. Modlíme se k Alláhovi, aby nám ho vrátil zpátky,“ popisoval zarmoucený šampion během živého streamu na Instagramu.


„Děkujeme všem, co nám píší a co nás podporují. Tato nemoc se dotýká každého z nás. Nezajímá ji jméno, příjmení, zdali jste bohatí nebo chudí, každý ji může chytit. Osobně znám více než 20 lidí, co se nakazili. A přemůžeme to pouze tak, že budeme držet spolu,“ vzkazoval. 

Válečnou sekeru v době krize se mezi oběma rivaly rozhodl aspoň pro nyní zakopat Conor McGregor, který Khabibově rodině zaslal hřejivou podporu. Podobně se zachoval i Tony Ferguson, Justin Gaethje, Jimi Manuwa, Dana White a mnozí další.


I navzdory této obtížné době se snažil Khabib přislíbit, že se v září vrátí ke své další obhajobě. Tu svede právě proti Justinovi Gaethjemu.

Edit 19. května 23.00: Stav Khabibova otce Abdulmanapa Nurmagomedova se bohužel opět zhoršil natolik, že znovu upadl do kómatu. Při životě ho drží pouze přístroje...


Další články