Sleduj nás

Khabib mě nezlomil silově ani zkušenostmi, říká Gaethje. V čem tedy tkvěla Orlova výhoda?

Khabib mě nezlomil silově ani zkušenostmi, říká Gaethje. V čem tedy tkvěla Orlova výhoda?
Justin Gaethje se po čase poohlédnul za svým duelem s neomylným šampionem Khabibem Nurmagomedovem.

Bývalý držitel dočasného titulu v rámci lehké váhy měl tu možnost být posledním soupeřem, s kterým se ruský Orel setkal, než pověsil rukavice na hřebík. Byl tedy také tím posledním, kdo jej měl šanci přemoct. Svou příležitost však nevyužil.

Dana White po zápase řekl, že Khabib předvedl jeden z nejlepších výkonů, jaký od něho viděl. Gaethje však tvrdí, že měl svého soka dokonale načteného a nebyly to zkušenosti, co ho porazilo.


 Justin Gaethje ví, kde udělal v UFC chybu

Justin Gaethje ví, kde chyboval


„Vím, jak dobrý je Khabib zápasník, sám jsem měl tu možnost to poznat. Nebyla to ovšem jeho síla nebo dovednosti, co by mě té noci porazilo, byl to jeho přístup, jeho mentální odhodlání,“ uvedl Justin.

„Na začátku druhého kola jsem dobře rozuměl všemu, co dělá. Poznal jsem jeho přednosti, ale také jsem poznal, že bojoval ve jménu svého zesnulého otce. To byl ten nejsilnější faktor, který jsem té noci pocítil,“ přiznával Gaethje, který se nemohl vypořádat s odhodláním svého přemožitele.


A ačkoliv Khabib pověsil už rukavice na hřebík, „Highlight“ by měl na své MMA pouti ještě pokračovat. Rád by bojoval třeba hned, jen nemá proti komu. UFC mu odebralo zápas s Michaelem Chandlerem, s nímž Justin pevně věřil, že se utká. Dokonce na něj i zahájil přípravu…


Další články