Sleduj nás

Jakou částku UFC Jonu Jonesovi za zápas s Francisem Ngannouem nabízelo, že se tak urazil?

Jakou částku UFC Jonu Jonesovi za zápas s Francisem Ngannouem nabízelo, že se tak urazil?
Jon Jones odhalil přesnou částku, kterou mu UFC pro zápas s Francisem Ngannouem nabídlo. Stále je to daleko od jeho požadavků...

Když se během vysílání Submissian Radia Jonesův trenér Mike Winkeljohn zmínil, že pro duel s Predátorem požaduje padesát milionů dolarů, všichni se mohli chytat za hlavu. A to nejen MMA zápasníci, ale i vesměs boxeři, kteří v této bojové branži působí mnohem déle, a tak mají o poznání vyšší výplaty.

Jon Jones chce od UFC více peněz


Potíž je v tom, že Jon moc dobře zná svou hodnotu. „Sám Dana White o mně říká, že jsem nejlepší MMA zápasník planety. Několik let jsem pro UFC potil krev, nikdy jsem neprohrál, ale nikdy jsem také nedostal zaplaceno tolik, kolik si zasloužím. Už bylo dost risků,“ říkal v době, kdy se vzdával svého šampionského pásu z polotěžké váhy.

Bylo by naivní si myslet, že by UFC svůj klenot jen tak pustilo, a tak se mu snažilo nabídnout vyšší, a nyní už celkem zajímavou částku. I ta ale byla na „Bonesův“ vkus příliš nízká.


„Před pár dny jsem telefonoval s Hunterem Campbellem (viceprezident organizace UFC) a jasně jsem mu řekl, že nabízená částka okolo osmi až deseti milionů dolarů je pro zápas takto obřích rozměrů (s Francisem Ngannouem) příliš nízká,“ prozradil Jones na svém Twitteru.

Jon Jones a Dana White špatně komunikují v UFC


A tak nezbývá než čekat, zdali a jak budou jednání i nadále probíhat. K ideálu ovšem chybí stále něco mezi 40-42 miliony dolarů...


Další články