Sleduj nás

Jako nový šampion jsem se rozhodl být aktivní, tvrdí Francis Ngannou. Zápas nabídl hned třem soupeřům

Jako nový šampion jsem se rozhodl být aktivní, tvrdí Francis Ngannou. Zápas nabídl hned třem soupeřům
Divize těžké váhy poslední léta stagnovala, ovšem to se dle tvrzení nového šampiona rychle změní.

Když proti sobě válčili Stipe Miocic a Daniel Cormier, celá divize těžké váhy se víceméně na celé dva roky zastavila. Ostatní vyzyvatelé museli čekat dlouhou frontu, což jim bylo proti srsti.

Jedním z těch, kdo museli čekat, je nyní už nový šampion Francis Ngannou. A ten by moc rád napravil to, kvůli čemu byl on sám kdysi tak nespokojený.


Francis Ngannou je nově šampionem UFC

Francis Ngannou je šampionem UFC


„Naše váhová kategorie dlouhou dobu stagnovala, a proto jsem si slíbil, že když se stanu šampionem, budu chtít být aktivní… Ve skutečnosti se vždy snažím být aktivní, jen teď si myslím, že když držím pás, tak to bude o něco snazší, protože o zápasy se mnou bude zájem,“ pronesl Predátor.

Dana White ještě před posledním UFC turnajem říkal, že dalším v pořadí pro boj o titul bude Jon Jones, s jehož návratem by počítal někdy na podzim.


Ngannou má však jiné plány. „Samozřejmě, že Jona v kleci rád uvítám, ale rád bych v tomto roce bojoval ještě aspoň dvakrát. Když jsem poprvé prohrál se Stipem, dal mi odvetu, a tak mi teď přijde spravedlivé, kdybych ji dal i já jemu,“ nabízel se.

„Každopádně Stipe říkal, že tento pás dostanu pouze tehdy, pokud ukončí kariéru. Takže ji možná právě ukončil a o trilogii se mnou nebude mít zájem. Uvidíme. Pak bych se tedy mohl utkat s dalším vyzyvatele v pořadí,“ dopověděl Ngannou, který tak ukazoval ještě na Derricka Lewise. To je mimochodem jeden ze tří zápasníků, kteří Predátora dokázali porazit.


Další články