Sleduj nás

Bojí se Vémola? Ruská hvězda Mikhail Ragozin si stěžuje, že Terminátor zrušil zápas. Prý ho přiletí zmlátit klidně do Česka

Bojí se Vémola? Ruská hvězda Mikhail Ragozin si stěžuje, že Terminátor zrušil zápas. Prý ho přiletí zmlátit klidně do Česka
Jedna z největších hvězd ruské organizace RCC Mikhail Ragozin poskytla Top-Fight.cz exkluzivní rozhovor. V něm se dozvíte, jak aktuální je souboj s Karlosem Vémolou a zda brzy uvidíme talentovaného mladíka v UFC.

Začněme od tématu, které pálí domácí fanoušky nejvíce. Je pro tebe Karlos stále atraktivním soupeřem?


Karlos je kvalitní soupeř, jsme v žebříčku blízko u sebe, on je myslím 50 a já 46. Je králem OKTAGONU MMA u vás a byl šampionem, takže to je výzva. Především i proto, že mezi námi měl už boj být a Karlos se zranil. Takže ano, je to pro mě zajímavé.

Je zápas možný jenom v rámci RCC, nebo je tu i varianta tvého startu například v organizaci OKTAGON?


Nebráním se přiletět na návštěvu ke Karlosovi domů. Do jeho klece. On za mnou nepřiletěl tehdy, tak proč to nechávat osudu. Líbilo se mi v ČR na Night of Warriors. Oni dělají pěkné turnaje, teď dokonce i s ONE, což svědčí o tom, že v ČR jsou dobré organizace a mnoho fanoušků, pro které je MMA zajímavé. Do ČR zavítala i UFC a plánoval se turnaj ASA. To vše je známkou toho, že v ČR je zájem o bojové sporty.

Poslední dobou jedeš na velké vlně úspěchů, šest výher ze sedmi zápasů je skvělá bilance. Myslíš, že jsi blízko vytoužené smlouvy v UFC?


Uvidíme, kdy to přijde. Vím, že mě sledují skauti UFC. Až to přijde, tak to bude.

Byla by pro tebe zajímavá nabídka například z Bellatoru nebo ONE? Nebo jsi v RCC tak spokojený, že přichází v úvahu pouze odchod do UFC?


Už byla nabídka, kterou jsem nevyužil na short notice z UFC. RCC spolupracuje s ONE FC, takže tam jsou také možnosti. Teď chci ještě udělat několik hezkých a divácky zajímavých soubojů s kvalitními soupeři. A ten čas přijde, o tom jsem přesvědčen. Ale nechci být velkohubý, nejprve udělám výsledky.

Mikhail Ragozin při souboji v RRC

Z tvých zápasů je patrné, že jsi naprosto komplexní borec. Kde ale ty osobně vidíš svoje přednosti a slabiny a na čem by jsi rád do budoucna zapracoval?


Nechci hodnotit své dovednosti. To nechávám v první řadě na trenérech. A pak na expertech, fanoušcích a i na hejtrech. Ale myslím, že ve všech aspektech boje jsem na vysoké úrovni. Poslední dobou bojuji s opravdu kvalitními soupeři a tam to dokazuji.

Tvá poslední porážka rozhodnutím byla minimálně sporná. Je odveta s Yasubeym Enomotem aktuální, a kdy by jsme se jí mohli dočkat?


Byl to těžký boj. Ale i dnes jsem přesvědčen, že jsem tento boj vyhrál. O tom boji bylo mnoho napsáno. Je vidět, že i doma vás mohou rozhodčí ohodnotit neadekvátně. Na ten boj jistě přijde ještě řade.

Hodně jsi stál o souboj s Vladimírem Mineevem, je tento zápas v jednání?


V současné době není aktuální. Jelikož Vladimír je v ASA a má tuším naplánovaný boj s Ismajlovem. Ten boj už začal mít mediální pozornost v Rusku.


Sleduješ střední váhu UFC? Kdo by se ti jako soupeř zamlouval?


Sleduji, ale koukám spíše na budoucí možné soupeře, než abych někomu fandil. V UFC fandím Petru Yanovi, je z našeho klubu. Samozřejmě rád sleduji Jiřího Procházku už od doby v Rizinu, kde porazil Nemkova. Líbí se mi jeho souboje a je to váš nejlepší bojovník. Určitě budu sledovat jeho boj s Reyesem.

Máš nějaké předzápasové rituály?


Ne, nemám. Poslední dny do boje už se snažím být je soustředěný a s trenéry ladíme detaily.

Používáš poslední dobou v tréninku nové postupy, které by mohly naše čtenáře zajímat?


Ne, prostě trénuji a dřu. Výsledky se pak dostaví. Je to jenom o tom, kdo více dře.

Zařazuješ do přípravy i mentální trénink? Jak pracuješ s pozitivním psychickým nastavením před těžkými souboji v RCC?


Mentálními trenéry jsou moji trenéři, kteří mě dokážou vždy dobře naladit na boj. A to se daří skvěle. Jsem klidný a dělám, co je potřeba.

Díky za tvůj čas, hodně štěstí v další kariéře a mnoho úspěchů.


Závěrem chci poděkovat za váš zájem a zájem diváků a fanoušků z ČR. Poslední dobou vnímám velký zájem na sociálních sítích z webů z ČR.
Moc si toho vážím a děkuji za to. Hezký den vám i vašim čtenářům .


Za redakci Top-Fight.cz Ondřej Hübsch.

[joli-faq-seo id='45270']


Další články