Sleduj nás

Oezdemir ctí Procházkovu minulost i jeho schopnosti, v UFC ho však vřele vítat nebude

Oezdemir ctí Procházkovu minulost i jeho schopnosti, v UFC ho však vřele vítat nebude

Den velkého testu se neochvějně blíží a společně s ním se začínají šířit i predikce. Jak tato bitva dopadne? A udrží se čistě v postoji, nebo to půjde i na zem? Volkan Oezdemir se pokusil naznačit, na co bychom se mohli připravit.

„Jiřího silné stránky jsou, že skvěle vidí. Je to kvalitní postojář s dobrým okem a je výborný ve rvačkách. Je bojovníkem tělem i duší a o tom to je. Ale všechno stejně záleží na daném zápase. Můžete být dobrý v různých aspektech, ale kdykoliv se zápas vyvíjí jiným směrem, potřebujete se s tím popasovat. Nemůžete pořád spoléhat na silné stránky, musíte být schopni se přizpůsobit. A to je přesně to, co udělám. Znepříjemním mu to, ať se bude zápas odehrávat v postoji, nebo na zemi. To pro mě nebude problém,“ zmínil švýcarský bojovník.

Říká se, že UFC je přechod na nový level. Ten náraz umí být mnohdy tvrdý, pokud nejste perfektně připraveni. A o tom, jaký tento vstup bude pro českého zástupce, se dozvíme až v samotný den zápasu. „Procházka je rváč a nátlakový zápasník, který se výborně pohybuje. Má pár triků v rukávu a pro mě je to velká výzva. Ale jde o to, že teď je v UFC a pro něj je ta výzva ještě větší. Musíme počkat, co se stane od chvíle, kdy s ním nastoupím,“ uváděl Oezdemir, kterému aktuálně v žebříčku polotěžké váhy patří sedmá příčka.


A on sám by rád osobně stoupal vzhůru, třeba právě opět k titulovým bitvám. „Stejně jako Jirka, i já si určitě si půjdu za ukončením. Neliší se to od ničeho, co zkouším dělat vždy. Oba v zápase tlačíme a jdeme pro ,zabití'. Chci bojovat a jediná možnost, jak se vrátit zpět k potencionálnímu titulu, je pořád zápasit a vyhrávat. A to je to, co v příštím zápase udělám,“ doplnil Oezdemir.

Celý rozhovor.



Další články