Sleduj nás

Jiří Procházka už ví, jaký osud ho čeká a kterému soupeři by měl ve druhém zápase v UFC čelit

Jiří Procházka už ví, jaký osud ho čeká a kterému soupeři by měl ve druhém zápase v UFC čelit

Procházkův trenér Martin Karaivanov stihl odhalit, jak v současné chvíli vypadá situace v polotěžké váze UFC, kde se v posledních dnech velmi často míchaly zápasnické karty. Všichni soupeři byli ještě nedávno obsazeni, a proto český samuraj doufal, že bude moct dělat náhradníka nějakému velkému souboji… A málem to vyšlo.

Když se Glover Teixeira před dvěma týdny nakazil koronavirem, bylo jisté, že se do 12. září nestihne uzdravit, aby se mohl s Thiagem Santosem utkat. Organizace tedy tento zápas přeložila na 3. října v domnění, že vše už bude v pořádku.

Co však osud nechtěl, nyní se pro změnu koronavirem nakazil Santos, a tak se začala rodit otázka, zdali by jej Jiří Denisa Procházka nemohl zastoupit.


Jiří Procházka už ví, jaký osud ho čeká a kterému soupeři by měl ve druhém zápase v UFC čelit

Nabídka k českému borci opravdu doputovala, ale jak se později ukázalo, věci jsou momentálně stále komplikované.


„V pondělí nám přišla nabídka na zápas s Teixeirou,“ přiznal trenér Martin Karaivanov, který v té době ještě nevěděl, že je Santos ze hry. „Tehdy jsme to netušili, teď to však dává smysl, Thiago je pozitivní,“ uvedl pro TV Nova.

Jiří Procházka by samozřejmě do role náhradníka, ač na short notice, skočil velmi rád, ale bohužel to nepůjde…

„Dělali jsme všechno možné, ale Teixeira je bohužel (i po dvou týdnech) stále pozitivní, a to je nyní i Santos. Takže zápas 3.10. s nikým nedopadne,“ objasnil Karaivanov s tím, že český samuraj bude muset vyčkat na novou šanci.


A ta by údajně měla přijít ještě letos. „Je možnost, že se do konce roku utkáme s (Aleksandarem) Rakicem. I tento souboj nám UFC nabídlo. Byla by to taková bitva dvou mladých dravců,“ dodal pro TV Nova Procházkův trenér. 

rakic


Další články