Sleduj nás

UFC 261: Valentina Shevchenko vs. Jessica Andrade, analýza

UFC 261: Valentina Shevchenko vs. Jessica Andrade, analýza
Našlapaný turnaj UFC 261 nabídne hned tři titulové bitvy. Ve hře bude ženský pás pro šampionku muší váhy a utkají se o něj vyzývatelka Jessica Andrade a šampionka Valentina Shevchenko. Pojďme se podívat podrobně na tento zápas.

Devětadvacetiletá Brazilka byla šampionkou slámové váhy, když ukončila Rose Namajunas brutálním slamem na hlavu. Z opasku se ale neradovala dlouho. Hned při první obhajobě nestačila na současnou vládkyni divize Weili Zhang. Když pak v odvetě podlehla na body Rose Namajunas, přišel přesun o váhu výše.

V totálně vyčištěné divizi stačil Andrade jeden vítězný zápas k další titulové šanci. Nutno uznat, že způsob jakým přejela Katlyn Chookagian, zanechal ve všech velký dojem a tvrdé ukončení po úderech na tělo na konci prvního kola bylo jen vyústění jednostranného průběhu. Bate Estaca tak upravila svoji bilanci na jednadvacet výher a osm porážek, kdy 38 % vítězství získala knockoutem.


Valentina Shevchenko září v UFC Valentina Shevchenko září v UFC

Shevchenko na UFC 261


Valentina Shevchenko, bojová princezna z Kyrgyzstánu, má v UFC v podstatě pouze jednu soupeřku, kterou je Amanda Nunes. Všechny ostatní ženy, které se Valentině v kleci postavily, odcházely jasně poraženy. Poslední a překvapivě nejlépe odolávající byla Jennifer Maia. Ta vydržela s mnohonásobnou šampionkou v Muaythai plných pět kol.

I tak ale přidala Shevchenko šestou výhru v řadě a dokázala, že i když nemá svůj den, je schopná dovézt zápas takticky zodpovědným výkonem ke zdárnému konci. Celková bilance třiatřicetileté bojovnice je nyní famózních dvacet výher a pouze tři porážky. Všestrannost jedné z největších ženských osobností UFC dokazuje 30 % ukončení knockoutem a 35 % vítězství submisí.

UFC 261: Valentina Shevchenko vs. Jessica Andrade, tip


Andrade je pro všechny soupeřky velmi nepříjemnou oponentkou. Agresivní nátlakový styl a velká síla v úderech i při wrestlingu budou určitě dělat problémy i Shevchenko. Pokud ale Valentina předvede minimálně lepší průměr, dokáže svým fantastickým pohybem a bojovým IQ eliminovat silné stránky soupeřky.


Jessica se při svém pohybu vpřed hodně odkrývá a Valentina je absolutní mistr v kontrech. Navíc disponuje o hodně tvrdším úderem, než na co je Andrade ze slámové váhy zvyklá. Vzhledem k tomu, že boj je vypsán na plných pět kol, bylo by pro nás překvapením, kdyby Shevchenko nevyhrála před limitem.

Nenechte si ujít UFC 261 a sledujte tento galavečer živě. Je také možnost zakoupení PPV na oficiálních stránkách UFC, tam máte jistotu, že přenos poběží v plné kvalitě.


UFC 261, FIGHT CARD A VÝSLEDKY


Kamaru Usman vs. Jorge Masvidal (KO - 2.kolo)
Valentina Shevchenko vs. Jessica Andrade (technické KO - 2.kolo)
Zheng Weili vs. Rose Namajunas (KO - 1.kolo)
Uriah Hall vs. Chris Weidman (technické KO - 1.kolo)
Anthony Smith vs. Jim Crute (technické KO - 1.kolo)
Alex Oliveira vs. Randy Brown (škrcení - 1.kolo)
Dwight Grant vs. Stefan Sekulic (na body)
Karl Roberson vs. Brendan Allen (páka - 1.kolo)
Danaa Batgerel vs. Kevin Natividad (technické KO - 1.kolo)
Kazula Vargas vs. Zhu Rong (na body)
Qileng Aori vs. Jeffrey Molina (na body)
Na Liang vs. Ariane Carnelossi (technické KO - 2.kolo)


[joli-faq-seo id='45734']

Další články