Sleduj nás

Zlomený Cowboy Cerrone byl zdravotně suspendován do půlky léta

Zlomený Cowboy Cerrone byl zdravotně suspendován do půlky léta

Vášnivý válečník Donald Cerrone, který má ve zvyku zápasit 4x do roka, musí nyní s těžkým srdcem přijmout zdravotní stopku, která ho až do 17. července, neuvedou-li lékaři jinak, vyřadila ze hry.

Pomalu sedmatřicetiletý veterán, jenž byl na UFC 246 v lasvegaské T-Mobile Areně přemožen navrátilcem Conorem McGregorem, se z rentgenových snímků dozvěděl, že má kromě nosu zlomenou také orbitální kost.


Jak už tomu bývá zvykem, lékařská suspendace má zajistit, aby došlo k čistému zahojení zlomených kostí. Jakýkoliv další zásah by mohl celou situaci jenom zhoršit.

Donald Cerrone (nyní 36-14-0) se chtěl na UFC 246 chopit své příležitosti a všem ukázat, že ještě nepatří do starého železa. Další úspěšný zápis do kroniky svých kariérních skalpů si ale už nezapsal.


Conor McGregor byl natolik žhavý svým návratem, že Cowboye zdemoloval během úvodních čtyřiceti sekund prvního kola. Přesně toho kola, které se zdá být Cerronovo nejslabší. Obecně je s ním totiž spjato, že má pomalejší rozjezdy. Tento se mu ovšem stal osudný.

Kromě udatného Cowboye se s delší stopkou musí vypořádat mladá zápasnice Maycee Barber, které se pro změnu přetrhaly vazy v levém koleni. Její absence se odhaduje na devět měsíců.


Podobně krutý osud rovněž postihl bývalého šampiona divize lehké váhy Anthonyho Pettise. Jeho zápasnická forma není v poslední době nijak příznivá, teď mu však navíc hrozí pauza do půlky léta. Lékařský tým neupřesnil zranění, je to nicméně spojeno s jeho levým chodidlem.


Další články