Sleduj nás

Vybírá si Cejudo soupeře a proč bude Cruz bojovat o titul? Šéf UFC objasnil situaci

Vybírá si Cejudo soupeře a proč bude Cruz bojovat o titul? Šéf UFC objasnil situaci

Jakmile svět pohltila koronavirová krize a UFC 249 několikrát změnilo svou lokaci, musel José Aldo z turnaje odstoupit. Henry Cejudo tak přišel o soupeře, a proto mu byl přidělen bývalý bantamový král Dominick Cruz. Muž, jenž nestál více než tři roky v kleci.

„Poslouchejte, Dominick si tuto šanci plně zaslouží,“ bránil své rozhodnutí šéf UFC. „Je to jeden z nejlepších bojovníků na celém světě, bohužel ho jen po celou kariéru sužovala zranění, ale i navzdory tomu je jedním z těch absolutně nejlepších,“ držel se svého názoru.

henry_cejudo


Henry Cejudo na toto náhradní řešení velice rád kývl a následně poslal vzkaz Josému Aldovi, ať doma v Brazílii „nefňuká“, že na něj také dojde řada. „Hned poté, co si to vyřídím s Cruzem, se postarám i o toho přerostlého trpaslíka Josého Alda. Buď připraven, protože tě pošlu do důchodu,“ vzkazoval nynější šampion bantamu.

Dané tvrzení ovšem jen ještě více rozhořčilo další borce v divizi, kteří jen marně čekají na svou příležitost. Jedním z takových je třeba Petr Yan, jenž v UFC drží sérii šesti vyhraných zápasů v řadě. V titulových příčkách se s ním zatím ovšem nepočítá.


yan_cejudo

„Abych byl zcela upřímný, byl jsem hodně naštvaný, když jsem slyšel, jaké plány má přichystané UFC. Dominick Cruz tři roky nebojoval a hned jde o titul. José Aldo dva zápasy prohrál a je další v pořadí, nic z toho nedává smysl. Momenty jako tyhle špiní jméno organizace,“ stěžoval si Yan s tím, že si patrně UFC nepřeje, aby se k titulu dostal další Rus.

Dana White však drží krok s Cejudem, a tak mu je zatím jedno, co si Yan myslí. „Chápu Henryho. Chce být ve své kategorii tím nejlepším, což potvrdí jedině tak, že porazí chlápky, jako jsou Dominick Cruz a José Aldo - tedy lidi, co zde mají jméno,“ vysvětloval šéf UFC a vlastně tím i odhalil hlavní kámen úrazu. Petr Yan nemá tak zvučné jméno, které by budilo pozornost, aby se mohlo přimíchat do titulového dění.



Další články