Sleduj nás

UFC je nejlepší bojová organizace světa, má jasno Mike Tyson. Není to ovšem díky kvalitě

UFC je nejlepší bojová organizace světa, má jasno Mike Tyson. Není to ovšem díky kvalitě

Proč se z UFC stala tak úspěšná značka, která je největší zastávkou téměř všech MMA bojovníků? Mike Tyson v tom má jasno.

Bývalý král těžké váhy boxu, jenž UFC zápasy také sleduje, se v rozhovoru pro Brendana Schauba rozpovídal o tom, v čem tkví hlavní úspěch této organizace.

Spousta lidí se domnívá, že to je především kvalitou, která zde opravdu je, nicméně Tyson poukázal na jeden zásadní rozdíl, jenž mnozí opomíjí. A tím je atraktivita.


„UFC to tu kompletně přebírá,“ říká Mike. „Ani ne tak kvůli kvalitě, kterou nelze upřít ani jiným organizacím, ale hlavně kvůli tomu, že jim záleží na show a atraktivitě. Nikdy tam nevidíte nudný fight. A pokud byste ho přeci jen viděli, tak tam ti chlápci ztratí budoucnost nebo si už nikdy nedají odvetu. Na tomhle Dana White strašně lpí,“ vysvětloval svůj úhel pohledu.

A že se Mike s Danou zná, tak jeho slova nelze brát nadarmo. „Vím, o co Danovi jde. Jak tam někdo předvede nudný fight, už ho znova bojovat neuvidíte. Takže pokud se jednou dostanete do UFC, vězte, že je podstatné, abyste zápasili atraktivně, nebo se po vás slehne zem,“ uváděl.


Mike Tyson říká, proč je UFC nejlepší

S atraktivitou tedy přichází i finance. „Přesně!“ souhlasí Tyson. „Promotér se vždy snaží vytěžit tu největší možnou částku, než ty zápasníky pošle k ledu. Už dopředu může vědět, že jeho kůň prohraje, ale i tak ho nechá bojovat, vytěží z něho co nejvíc peněz a pak ho zase pošle o dům dál,“ dodával upřímně.


Další články