Sleduj nás

UFC 237: Namajunas vs. Andrade / Cannonier vs. Silva / Aldo vs. Volkanovski

UFC 237: Namajunas vs. Andrade / Cannonier vs. Silva / Aldo vs. Volkanovski

O parádní představení v brazilském Rio de Janeiro, které je proslulé svou vynikající atmosférou, se postará hned několik domácích borců. Šampionka Rose Namajunas vkročí do cizího teritoria, kde bude hájit svůj pás slámové váhy proti domácí Jessice Andrade, legendární Anderson Silva přidá fanouškům další show proti Jaredu Cannonierovi a José Aldo se pokusí zastavit jinak neomylného Alexe Volkanovskiho.

Aldo vs. Volkanovski

José Aldo (28-4-0) je dodnes považován za jednoho z nejlepších zápasníků pérové váhy v celé historii nejen v UFC, ale rovněž i v celém světě. Jeho rekord špiní akorát rychlá prohra s Conorem McGregorem a nezvládnutý dvojzápas s Maxem Hollowayem. Doposud se nechal slyšet, že ho čekají už jen dva poslední zápasy v rámci smíšených bojových umění, nicméně kdyby je vyhrál, mohl by se opět ucházet o titul, což by pro něho samotného byla motivace své plány přehodnotit.

Téže vysoké ambice ovšem má i jeho nynější soupeř Alex Volkanovski (19-1-0), s nímž si vůbec není radno zahrávat. Jedná se o velice ambiciózního a poměrně komplexního borce, jehož cílem je si udělat na Aldovi dobré jméno, které by ho vystřelilo ze současné čtvrté pozice i na případnou druhou příčku, z níž už by se dal považovat za „povinného“ contendera v boji o pás. Jak tedy vidno, motivace je na obou stranách opravdu silná, určitě nás bude čekat skvělá podívaná.


Cannonier vs. Silva

Půjdeme-li o kousíček dále, nemůžeme opomenout legendárního Spidera, u něhož si můžeme myslet, že už zápasí spíše jenom pro radost. Jak se však Anderson Silva (34-9-0) opakuje na tiskových konferencích, všechny zápasy podstupuje hlavně kvůli svým fanouškům, které označil za svůj motor na této jinak trnité pouti, ve které ani ve svých 44 letech nehodlá polevit. Ať už pro něho tento souboj dopadne jakkoliv, řekne si poté o pokračování. Jeho hlavním cílem je Conor McGregor, ovšem je připravený přijímat nabídky prakticky od kohokoliv.


Na druhou stranu barikády se proti němu postaví 35letý Jared Cannonier (11-4-0), jemuž se podařilo vyhrát dva ze svých posledních pěti zápasů. Jedná se o tvrdého bijce, který veřejnosti slíbil, že nebude brát ohledy na to, kdo proti němu stojí a o jak velkou či známou osobnost se jedná, půjde proti ní vší silou a pokusí se ji svrhnout k zemi. Jeho tip zní KO po úderu do brady, čímž by rád přerušil Spiderovu šestizápasovou sérii, kde tahal všechny výsledky až na body.

Namajunas vs. Andrade

Samotným vrcholem turnaje bude bitva o titul slámové váhy, kde se setkáme s šampionkou Rose Namajunas (8-3-0), jejíž jméno se na bojovou listinu vrací po dlouhých třinácti měsících. Za tak dlouhou absenci mohly zejména vleklé zdravotní (a psychické) potíže. Na konci roku ovšem promluvila o svém návratu a ten nyní zrealizovala v té nejtěžší možné podobě. Domácí bojovnice Jessica Andrade (19-6-0) se bude chtít před naplněnou fandící halou předvést v plné parádě. V její prospěch věří i většina bookmakerů. Namjunas tak bude muset opět jednou jít proti proudu a ukázat pochybovačům, že se pletou. Nebylo by to poprvé. 


Zajímavé bude v dřívějších fázích turnaje sledovat i počínání bývalého šampiona B.J. Penna (16-13-2), který se momentálně nese na vlně šesti porážek v řadě. Duelem s Clayem Guidou (34-18-0) si bude chtít napravit svou reputaci a dle jeho vlastních slov si pak dokonce i vypracovat cestičku k boji o titul. Jsme tedy zvědaví, jak mu tento plán vyjde.

UFC 237, Živé vysílání a stream

UFC v brazilském Rio de Janeiro je možné sledovat na stanici Nova Sport 2, která svůj program zahájí od čtvrté hodiny ranní. Pokud nemáte možnost si tuto stanici naladit, můžete využit některého z internetových streamů, kde si vychutnáte rovnou i prelims. 

Fight Card


UFC Brazílie, výsledky:

Main Card

Rose Namajunas vs. Jessica Andrade
Vítěz: Andrade: KO - Kolo 2 (Suplex a údery)

Jared Cannonier vs. Anderson Silva
Vítěz: Cannonier: Technické KO - Kolo 1 (Kop)

Jose Aldo vs. Alexander Volkanovski
Vítěz: Volkanovski: Na body - Kolo 3

Thiago Alves vs. Laureano Staropoli
Vítěz: Staropoli: Na body - Kolo 3

Irene Aldana vs. Bethe Correia
Vítěz: Aldana: Vzdání soupeře - Kolo 3 (Páka na loket)

Prelims

Antonio Rogerio Nogueira vs. Ryan Spann
Vítěz: Spann: KO - Kolo 1 (Údery)

Thiago Moises vs. Kurt Holobaugh
Vítěz: Moises: Na body - Kolo 3

Warlley Alves vs. Sergio Moraes
Vítěz: Alves: KO - Kolo 3 (Úder)

B.J. Penn vs. Clay Guida
Vítěz: Guida: Na body - Kolo 3

Early Prelims

Luana Carolina vs. Priscila Cachoeira
Vítěz: Carolina: Na body - Kolo 3

Raoni Barcelos vs. Carlos Huachin
Vítěz: Barcelos: TKO - Kolo 2

Talita Fernando vs. Viviane Araujo
Vítěz: Araujo: KO - Kolo 3


Další články