Sleduj nás

Romero ještě zabojuje o titul, věří manažer. Adesanya se podle něj bál boje

Romero ještě zabojuje o titul, věří manažer. Adesanya se podle něj bál boje
Yoel Romero zanedlouho oslaví své třiačtyřicáté narozeniny, přesto jeho hlad po titulech ještě nevyhasl.

Jak se nechal slyšet sám manažer „Božího vojáka“, jeho svěřenec ani přes neúspěšnou bitvu s Israelem Adesanyou (19-0) nebude ztrácet své naděje. Nová šance přijde v budoucnu.




„Yoel je člověk, o kterém se bude ještě dlouho mluvit. Pokud se mu podaří knokautovat tři chlápky v řadě, nikdo nebude zpochybňovat jeho další šanci o titul,“ je přesvědčený Ibrahim Kawa, manažer kubánského zápasníka, který nedávno vyhlásil, že hodlá bojovat ještě příštích deset let.

V neprospěch Božího vojáka ovšem mluví jeho poslední výkon. Za ten ho kritizoval dokonce i sám šéf UFC Dana White.


„Yoel ukázal v prvních dvou kolech velkou trpělivost, což byl náš plán. Podívejte se na Izzyho, on vůbec neví, jak chodit dopředu nebo jak útočit. Je to člověk, který vyčkává, až se k němu přiblížíte. Všechny jeho pohyby vychází z toho, co uděláte vy. Tímto jsme ho dokonale zmátli, snažili jsme se ho přinutit k akci,“ vysvětloval Kawa, proč se Romero v poslední bitvě nehnal dopředu. „Nemůžeme říct, že jsme ho netrefili, Izzy ovšem přečkal bouři a vesměs celý fight se nám jen uhýbal,“ zakončil.

Israel Adesanya teď však jako šampion bude povinně obhajovat proti Paulovi Costovi (13-0). Pokud ho přemůže, pak si možná počká ještě na jednoho vyzyvatele, kterým by mohl být třeba i Robert Whittaker, Darren Till nebo Jared Cannonier. Následně by se rád přesunul za Jonem Jonesem do polotěžké nebo těžké váhy. Bude záležet zrovna na tom, v jaké váze se bude Jones pohybovat.


Další články