Sleduj nás

Respekt, pánové, zasloužím si respekt, dožaduje se bezchybný šampion Kamaru Usman

Respekt, pánové, zasloužím si respekt, dožaduje se bezchybný šampion Kamaru Usman

V UFC drží třináctizápasovou vítěznou sérii, ale stále se mu nedostává takového uznání, jaké si představuje.

Kamaru Usman má na kontě sice „pouze“ tři úspěšné titulové obhajoby, ale zato už čelil prakticky všem předním bojovníkům z divize velterové váhy. Vedle Tyrona Woodley porazil i Rafaela dos Anjose, Demiana Maiu, Leona Edwardse, Colbyho Covingtona, Jorgeho Masvidala a v neposlední řadě i Gilberta Burnse.

V souvislosti s těmito úspěchy by si neomylný nigerijský šampion přál, aby ho lidé neustále nepřehlíželi a aby se mu dostalo uznání, které si právem zaslouží. Neboť jak sám tvrdí, jedná se o nejlepší velterovou váhu v celé historii MMS. A statisticky má víceméně pravdu. Ještě nikdo nikdy čistě ve velterové váze UFC nedal třináct výher v řadě…


„Buďme k sobě upřímní, lidé mě nerespektují za to, co jsem dokázal. A je to jenom proto, že nejsem nejhlasitějším člověkem v místnosti, který nevyhledává spory jak v kleci, tak i mimo ni,“ vysvětloval Usman podstatu své domněnky.

Kamaru Usman si zaslouží v UFC respekt


„V UFC jsem ještě neztratil ani kolo. Kontroluji vše, co se v kleci děje,“ je přesvědčený třiatřicetiletý šampion s nigerijskými kořeny. „Zasloužím si respekt, pánové. Ten pound-for-pound žebříček se mi vůbec nelíbí, měl bych se na něm posunout vzhůru,“ přemítal.

O své dominanci vůbec nepochybuje. „Chtěl bych bojovat s Georgesem St.Pierrem, kdyby to bylo možné, ale určitě po tom fightu nevolám. Nikdy si nevybírám soupeře. Vždy seknu toho nejvýše postaveného borce v divizi. Teď jsem porazil Gilberta a po něm přijde další, pak další a další a všechny je knokautuju,“ konstatoval sebevědomý mistr divize do 77 kilogramů.


Další články