Sleduj nás

REPORT: UFC 256 nabídlo knockout od veterána i remízu v titulovém zápase. Oliveira přejel Fergusona

REPORT: UFC 256 nabídlo knockout od veterána i remízu v titulovém zápase. Oliveira přejel Fergusona

Další z číslovaných turnajů UFC se opět vydařil a zadělal na hodně vyhecovanou odvetu.

Začneme ale od prelims karty. Na té zazářil další úspěšnou submisí mladičký Chase Hooper. Očekávanou bitvu dvou skvělých postojářů si pro sebe knockoutem v prvním kole urval Rafael Fiziev. Poslední zápas na prelims přinesl další tvrdé ukončení, a to rukou Cuba Swansona. Ten ve druhém kole vyřídil Daniela Pinedu a mohlo se jít na hlavní kartu očekávaného večera.

První na řadu přišli zástupci těžké váhy Ciryl Gane a Junior Dos Santos. Bývalý kickboxer Gane má zatím stoprocentní rekord a nic na tom nezměnil ani souboj s brazilským veteránem. Cyril opět skvěle kopal a první kolo šlo bodově za ním. Ve druhém trefil pěkný loket a nahuleného Dos Santose dobil na zemi.


Kevin Holland bojoval na UFC 256

Kevin Holland nastupoval letos již do pátého zápasu a v případě vítězství mohl srovnat rekord Neila Magnyho z roku 2014 a Rogera Huerty z roku 2007. V cestě rozjetému Američanovi stál nebezpečný Jacare Souza. Zápas začal ve velkém tempu a také rychle skončil. Kevin se sice ocitl pod svým soupeřem, ale i ze spodní pozice dokázal zasadit několik rozhodujících úderů! Načatého Souzu poté bleskově a tvrdě dorazil. Po zápase prohlásil, že je připravený nastoupit letos ještě jednou, a že se nechystá z Las Vegas vůbec odjet.


Tvrdou válku v ženském podání nabídl zápas mezi Mackenzie Dern a Virnou Jandiroba. Dern se v něm dokázala vyrovnat s ošklivě zlomeným nosem a ukázala, že kromě BJJ umí bojovat i v postoji. Odnesla si za to těsné, ale absolutně zasloužené vítězství.

Hlavní předzápas mezi Fergusonem a Oliveirou měl určit, kdo se v nejbližší době utká o titul šampiona lehké váhy. I přes porážku od Gaethjeho byl favoritem El Cucuy. Charles Oliveira si z toho ale hlavu nedělal a svého soka doslova přejel ve všech třech kolech. Připsal si tak již osmé vítězství v řadě a je jasné, že je legitimním titulovým vyzyvatelem.

UFC 256 přineslo skvělé bitvy


Událostí večera byl souboj o titul v muší váze. Obhájce Deiveson Figueiredo v něm čelil nepříjemnému vyzyvateli Bradonu Morenovi. Oba borci ukázali, jak se má bojovat o šampionský opasek a nabídli fanouškům pět kol plných fantastických výměn a ryzího násilí. Šampion trefil ve třetím kole Morena kopem do rozkroku, a protože to byl již druhý faul, byl mu odečten bod. Celkově zápas skočil remízou (47-46, 47-47, 47-47). Titul tak zůstane v Brazílii a Mexiko si bude muset na prvního šampiona UFC ještě počkat. Bonus za výkon večera měl v obou bojovnících jasného majitele a nás může těšit, že se hned v kleci oba shodli na odvetě.


Další články