Sleduj nás

Proč byl Khabib v kariéře tak úspěšný? Jeho trenér odhalil jednu zásadní věc

Proč byl Khabib v kariéře tak úspěšný? Jeho trenér odhalil jednu zásadní věc

Javier Mendez, vrchní kouč z AKA gymu a zároveň Khabibův dlouhý spojenec, odhalil, v čem tkví Khabibův celoživotní úspěch.

Dle slov velmi uznávaného trenéra se jenom opět potvrzuje staré přísloví „Tvrdá práce přináší ovoce“. Když ještě Khabib stál po boku svého otce Abdulmanapa, jenž ho do bojových sportů vedl od útlého dětství, měl velmi nabitý tréninkový program, a to ještě navíc za krušných tréninkových podmínek. Něco, co se v dnešní moderní době už jen tak nevidí.

„Abdulmanap byl skutečný pan trenér. Cokoliv řekl, to Khabib udělal, nikdy si nedovolil nic vypustit. Všichni jeho žáci k němu chovali obrovskou úctu. Tu povahu měl v sobě,“ vykládal Mendez.


„Pamatuji si ho jako dobrého člověka, pouze jedinkrát jsme spolu přišli do křížku. Důvodem bylo, že jsem přišel o něco později na trénink. Na jeho tváři jste mohli poznat, že on je tady šéf. Díky tomu způsobu, jakým se na mě díval, jsem hned věděl, že si nemůžu dovolit přijít pozdě, že musím být více zodpovědný… A to jsem měl skluz jenom pět minut,“ pokračoval.

Javier Mendez řekl, proč byl Khabib úspěšný v roce 2021


„K této zodpovědnosti byl Khabib veden celý život. Nikdy si nedovolil se postavit proti svému otci. On ho všechno naučil, nastolil mu režim a udělal z něj šampiona. Khabib vše dělal ve jménu svého otce. Byl jeho faktorem úspěchu i motivací. Proto chápu, že když tu teď Abdulmanap už mezi námi není, tak se rozhodl ukončit kariéru,“ přiznával Mendez upřímně.


Další články