Sleduj nás

Problém v UFC! White slíbil boj o titul více lidem, než je možné. Jacare Souza asi ostrouhá

Problém v UFC! White slíbil boj o titul více lidem, než je možné. Jacare Souza asi ostrouhá

Ronaldo „Jacare“ Souza, jenž na UFC 230 kuriózním způsobem knokautoval Chrise Weidmana, si je jistý svým postavením v divizi střední váhy, které mu dovoluje pomýšlet na pás šampiona. Jestli mu ale bude tato šance vůbec umožněna, to se zatím neví. 

Abychom byli v obraze, je potřeba si představit původní plán. Během UFC 230, které se odehrálo 3. listopadu, měl vítěz ze souboje Weidman - Souza podle šéfa organizace zaručeno, že bude ve svém příštím zápase bojovat o titul. 

Ronaldo „Jacare“ Souza chce pás šampiona


Ještě předtím se ale musela vyřešit otázka, komu ten titul bude patřit, protože na současného šampiona Roberta Whittakera čeká již 10. února obhajoba proti Kelvinu Gastelumovi. Vítěze z tohoto utkání měl tedy poté vyzvat úspěšnější z toho prvního. 

Do tohoto okamžiku bylo ještě vše v pořádku, ale pak si o slovo opět začaly říkat peníze, jenž do hry přinese zajímavý duel v podobě Andersona Silvy s Israelem Adesanyou, jenže aby White vůbec Spidera k návratu přemluvil, musel se uchýlit k dalšímu slibu. 


A my, protože tušíme, o jaký slib se jednalo, pak také asi víme, že vítěz předešlé zmíněné dvojce bude dalším, komu je zaručen zápas o titul. Kdyby tedy vyhrál Adesanya, pak by mu pravděpodobně UFC dalo v boji se šampionem přednost před Souzou. 

Organizace UFC má problémy

Brazilský zápasník je sice touto zprávou rozhořčen, ale hlavu kvůli ní ztrácet nebude. „Chci, aby se vědělo, že jsem možnost A, žádná možnost B,“ vyjasňuje veřejnosti, že žádný předzápas před mistrovskou výzvou už nebude přijímat. 


Pak pokračoval. „Vzhledem k tomu, že jsem za poslední rok měl tři zápasy, přičemž v každém z nich jsem získal nějaký bonus (2x Fight of the Night a 1x Performance of the Night), kvůli čemuž jsem si vydělal dost peněz, tak mi nevadí, když si chvíli počkám,“ potvrdil.


Další články