Sleduj nás

Polská síla opět úřadovala, Adesanya poznal první prohru! Lvice Nunes byla nekompromisní

Polská síla opět úřadovala, Adesanya poznal první prohru! Lvice Nunes byla nekompromisní

Adesanyovi přesun do polotěžké váhy nevyšel, šampion Jan Blachowicz využil své hmotnostní převahy a nigerijského bijce umlátil na zemi.

Hlavní trhák karty přinesl fascinující podívanou, která se v první polovině zápasu odehrávala hlavně v postoji. Jak Blachowicz, tak i Adesanya měli své světlé momenty, ovšem dalo by se říci, že v nich měl nigerijský borec mírně navrch. Polský veterán možná i proto začal od třetího kola taktizovat, dobře využíval své hmotnostní převahy a postupně se snažil dostávat Adesanyu na zem, kde započalo ground and pound. Právě tyto momenty vynesly Blachowiczovi výhru na body a stal se tak vůbec prvním člověkem, který v profesionálním MMA The Last Stylebendera přemohl.

Jan Blachowicz překvapil v UFC


Amanda Nunes předvedla suverénní výkon

Druhá titulová bitva neměla příliš dlouhého trvání. Dominantní šampionka a nejúspěšnější MMA zápasnice planety Amanda Nunes prakticky ani nenechala svou soupeřku Megan Anderson se pořádně zahřát. V postoji si ji nejprve načala přesným direktem a jakmile se přesunul boj na zem, nasadila páku na ruku. Megan okamžitě odklepala.

O třetí titulový fight se postarali (nyní už bývalý) šampion Petr Yan s vyzyvatelem Aljamainem Sterlingem a nutno dodat, že předzápasová očekávání byla daleko poutavější než samotný fight. Sterling se snažil zapracovat co nejvíce svůj wrestling či grappling, ale často nestačil silově, že téměř vše končilo pouze u pokusů o to, jak přenést hru na zem. Yan byl oproti tomu lepší a přesnější v postoji a zjevně měl nakročeno i k úspěšné obhajobě, než ovšem ve čtvrtém kole vyslal zakázaný úder kolenem na soupeře, jenž se nacházel na zemi. O svůj pás tedy vinou diskvalifikace přišel.


Za zmínku nepochybně stojí i vítězný návrat dlouho absentujícího Islama Makhacheva, jenž si v dominantním stylu poradil s Drewem Doberem, jehož ukončil ve třetím kole na arm triangle. K boji o titul se zjevně posunul Aleksandar Rakic, který na body přemohl brazilské kladivo Thiaga Santose. A svůj návrat na vrchol slaví také bývalý šampion Dominick Cruz, který v těsném bodovém rozhodnutí přemohl Caseyho Kenneyho.


Další články