Sleduj nás

Nicku Newellovi se prakticky zavřely dveře do UFC. Nemá na to, říká šéf organizace

Nicku Newellovi se prakticky zavřely dveře do UFC. Nemá na to, říká šéf organizace
Pro mnohé z nás bývají různé handicapy překážkou, ovšem to, jak se s tím svým dokázal poprat světově známý jednoruký zápasník Nick Newell, je inspirací pro nejeden příběh na filmové plátno.

Celovečernímu trháku už tak chybí jenom pouhý závěr, který z pohledu amerického bijce nebude mít šťastný konec. Jeho postup do UFC se totiž odkládá.

Newell (14-2) okusil 24. července po třech výhrách v řadě krvavou porážku, která přišla od Alexe Munoze (5-0) a jako taková se nakonec ukázala jako klíčová. „Notorious“ jak se dvaatřicetiletému zápasníkovi přezdívá, přišel o šanci postoupit do UFC.


„Obdivuju toho kluka strašně moc, a proto jsem mu dal příležitost se o svou šanci porvat.“ říká prezident UFC Dana White. „V současnosti ale nemohu jednat jinak, než jeho promoci zamítnout. UFC je velice těžké místo pro kohokoliv jiného na světě. Abyste se sem dostali, musíte naplno využívat svých předností a k tomu jsou potřeba všechny čtyři končetiny. Dal jsem Newellovi šanci utkat se s jedním bojovníkem ze série uchazečů, abych viděl, jestli na to má. A neměl na to,“ vyřkl svůj tvrdý ortel šéf organizace.

I když je tato zpráva pro odhodlaného účastníka lehké váhy poměrně krutá, na jeho snech se i nadále nic nemění. Přeci jenom se jedná teprve o jeho druhou porážku ze všech šestnácti duelů, jež podstoupil, a tak ví, že má na čem stavět. Dveře do UFC jsou pro něho v tuto chvíli zavřené, ale za několik měsíců může být opět vše jinak.


Další články