Sleduj nás

Nechybělo moc a málem jsem ukončil kariéru, přiznává Chiesa. Teď však není daleko od titulové šance

Nechybělo moc a málem jsem ukončil kariéru, přiznává Chiesa. Teď však není daleko od titulové šance

Michael Chiesa dal před svým zápasem s Neilem Magnym vzpomenout na temné časy, které prožíval před dvěma lety.

Nyní mu sice náleží v žebříčku velterové váhy osmé místo, ale ještě před více než čtyřiadvaceti měsíci si myslel, že MMA není sport pro něj. Třiatřicetiletý Američan s přezdívkou Maverick prohrál v UFC dvě bitvy za sebou, což ho psychicky zlomilo. Nejvíce osudná se mu stala prohra s Anthonym Pettisem.

„Ve své kariéře jsem se dostal do bodu, kdy jsem si o sobě myslel, že jsem totálně vyhaslý. Stalo se to v roce 2018, když jsem prohrál s Pettisem. Byl to pro mě vskutku krušný rok. Mentálně mě to zlomilo, s MMA jsem chtěl nadobro skončit,“ přiznával Chiesa upřímně během tiskové konference.


Důležité pro něho bylo nalézt novou motivaci. Ani jeho skóre, tehdy 14-4 (nyní 17-4), nebylo špatné, ale jak se později ukázalo, hlavní překážka byla jinde.

„Musel jsem se nad vším znova zamyslet. Ta lehká váha mi neseděla, vždy jsem se strašně trápil, když jsem měl splnit limit. Poslední dny kempu mě trápily myšlenky ohledně váhy, nemohl jsem se ani pořádně soustředit. Tak jsem si řekl, že přejdu do veltru, a to byla správná cesta,“ pochvaloval si. 


„Nyní se už nemusím trápit s váhou. Dřív to pro mě byla muka, teď je to pro mě pár kilogramů. Konečně se mohu plně soustředit na ty skutečné cíle a kdo ví, třeba se jednou dostanu k titulu,“ završil s úsměvem americký bojovník, který se s případnou výhrou nad Magnym dostane do první pětky žebříčku. A odtud ho od titulového souboje bude dělit jen jedno vítězství.


Další články