Sleduj nás

Může Islam Makhachev skutečně nahradit Khabiba na trůnu lehké váhy?

Může Islam Makhachev skutečně nahradit Khabiba na trůnu lehké váhy?

Khabib sice z lehké váhy odchází, ale jeho nástupce by se nemusel nacházet daleko. Dokonce má i stejnou národnost, ačkoliv už není držitelem stejného příjmení.  

Islam Makhachev má za svými zády školu, kterou si prošel historicky doposud nejúspěšnější zápasník z divize lehké váhy Khabib The Eagle Nurmagomedov. I jeho vychoval velký učitel Abdulmanap Nurmagomedov, který loni v létě bohužel předčasně opustil tento svět.

Islam je všeobecně považován za bojovníka s nadprůměrnými kvalitami, který ale zatím ovšem ještě nedostal příležitost, aby se fanouškům více ukázal. Situace v poslední době mu to navíc ani neumožňuje, a proto se s ním pomalu i přestalo počítat.


Většina lidí v kategorií do 70 kg zmiňuje taková jména, jako jsou Dustin Poirier, Michael Chandler, Justin Gaethje, Charles Oliveira či ještě i Conor McGregor. Firas Zahabi, kouč slavného kanadského šampiona Georgese St.Pierra, který na svém YouTube kanálu vydává pravidelné zápasnické analýzy, ovšem věří, že se novým šampionem stane právě Makhachev. Svůj rozbor také vysvětlil.

Islam Makhachev má obrovské předpoklady být nejlepší v UFC


„Samozřejmě, že věřím tomu, že se Islam stane šampionem. Podle mého názoru je mnohem lepší, než spousta lidí ví, což je z toho důvodu, že ještě za sebou nemá ten velký kariérní fight, kterým by o sobě dal vědět. To užší jádro MMA fanoušků ale určitě ví, co je Islam zač a jak dobrý ve skutečnosti je,“ řekl Zahabi.

„Ten člověk potřebuje získat super mediální pozornost, zatím ještě neměl fight, který by mu ji zaručil. Až se tak stane, jeho kariéra vyletí strmě vzhůru a dostane se až k titulovému souboji, který si dle mého názoru už teď zaslouží,“ podotýkal Zahabi.


Další články