Sleduj nás

Michael The Menace Johnson: Tu výhru jsem potřeboval pro svou kariéru

Michael The Menace Johnson: Tu výhru jsem potřeboval pro svou kariéru
Jak nám už samotný název napovídá, tak i situace okolo dvaatřicetiletého zápasníka nebyla v posledních letech vůbec lehká. Od roku 2010 stabilní člen UFC nezažil těžší období než to, v jakém se nacházel prakticky od výhry nad Edsonem Barbozou (22. 2. 2015), jelikož od té doby přišlo pět porážek a jen jedna výhra.

A i když to vítězství bylo nad poměrně zvučným soupeřem (Dustin Poirier), tak po něm přišly porážky s Khabibem Nurmagomedovem, Justinem Gaethjem a Darrenem Elkinsem. Duel s Andre Filim (25. srpna 2018) měl být jakýmsi novým „nakopávajícím“ bodem v Johnsonově dlouhé kariéře. Americký zápasník v něm nakonec díky rozhodnutí dvou ze tří sudích vyhrál.

„Víte… ten souboj (s Filim) pro mě měl mnohem větší váhu než bitva o titul,“ přiznává. „Potřeboval jsem tu výhru jak pro sebe samotného (mé sebevědomí), tak i pro další vývoj ve své kariéře. Ostatní mě nezajímá,“ vysvětluje.


„Teď si alespoň mohu říct, že stále patřím mezi elitu. V poslední době jsem měl trochu kolísavé výkony, ale díky té výhře jsem si zachránil krk,“ říká Johnson, přičemž se snaží nereagovat na tlak ze strany médií.

„Neposlouchám to, co říkají ostatní. Jediný tlak, který je na mě vyvíjen, je jen mnou samotným. A to mi vůbec nevadí, naopak si to užívám,“ doplňuje.


A zatímco Michael Johnson si svým způsobem napravil reputaci, Andre „Touchy“ Fili (18-6 MMA) po duelu pořádně zuřil, neboť si podle svých slov prohrát nezasloužil. Rozhodnutí bylo opravdu těsné (29-28, 27-30, 29-28).


Další články