Sleduj nás

Michael Chiesa prozradil, co zastavilo jeho kariérní růst a kdy plánuje útočit na titul

Michael Chiesa prozradil, co zastavilo jeho kariérní růst a kdy plánuje útočit na titul

Jedním z protagonistů velkolepé akce, která se nám prezentovala pod názvem UFC 232, byl i americký borec Michael Chiesa, jenž se po předchozích nezdarech v divizi lehké váhy rozhodl zkusit štěstí ve váze velterové. 

Zápasník s přezdívkou „Maverick“ byl podle svých vlastních slov jednou z obětí neustálého shazování kilogramů, které by mu za normálních okolností mohly pomoct být úspěšný nikde jinde. 

Michael Chiesa chce titul


„Cítil jsem to už dlouho, ale bohužel jsem to furt odkládal. Když mě porazil Kevin Lee, měl jsem jít do velterové už tehdy, ale nakonec jsem se zdržel ještě pro zápas s Pettisem, kde jsem opět prohrál,“ připomínal nám jeho dva poslední nezdary, jež se dostavily formou submise. Obě dvě shodně před koncem druhého kola. 

„Často jsem se potýkal s únavou a dalšími problémy, jaké lidé zažívají pouze v případech tzv. vynucené diety. Já jsem na svou postavu poměrně urostlý (185 cm) a tohle shazování váhy mě vždy stálo hodně sil,“ nechal se slyšet bojovník, jehož rekord i přes tyto „stížnosti“ není vůbec špatný - 15 výher a 4 porážky. 


Chiesův debut pod podpisem divize velterové váhy se nesl již na té klidné vlně, na níž využil své nové síly, které donutily jeho soupeře (Carlos Condit) odklepat ještě před finálním gongem. 

„Nebudu si dávat žádné nereálné cíle, ale je pěkné vědět, že mi to pomohlo. Nyní již žádné hladovění a žádné probděné noci. Po dlouhé době mohu přiznat, že jsem si svůj zápas užil. Uvidíme, co nám přinese čas. Mým hlavním úkolem pro rok 2019 je se dát do kupy a pak pomýšlet třeba i na útok na titul,“ uzavřelo Chiesovo nové spokojené já.


Další články