Sleduj nás

Měl být Jon Jones poražen? Klíčový rozhodčí vystoupil a připomněl, kdy mu zachránil krk

Měl být Jon Jones poražen? Klíčový rozhodčí vystoupil a připomněl, kdy mu zachránil krk

Spousta lidí se ještě dnes obrací za UFC 165, kde se jindy neomylný šampion Jon Jones utkal se švédským Maulerem Alexanderem Gustafssonem. „Bones“ toto utkání vyhrál jednomyslným bodovým rozhodnutím, ovšem samotný verdikt zůstal minimálně diskutabilní.

Po téměř sedmi letech se k této situaci vyjádřil jeden z bodových sudích, jenž tento zápas hodnotil. Dle něj nechybělo moc a Jonovi málem přistála na kontě první „skutečná“ prohra.

„Pojďme se na to podívat z jiného úhlu pohledu. Jones si myslí, že ho nenávidím. Mám-li k vám být však naprosto upřímný, tak nebýt mě a toho, že jsem se zúčastnil jeho zápasu s Gustafssonem, tak by měl na kontě skutečnou porážku,“ dostával se ke slovu rozhodčí John McCarthy.


Jon Jones vs. Alexander Gustafsson

„Jon bojoval s Alexem a koupil jeden úder přímo na obličej – myslím si, že to bylo do oblasti jeho pravého oka. To se stalo ještě v prvním kole a vznikla z toho tržná rána, se kterou se postupně probíjel zbytkem zápasu,“ zmiňoval.


Následně však přišel zlom. „Na konci čtvrtého kola za mnou přišel doktor a řekl mi: ‚Vy víte, co si myslím. Nelíbí se mi, jak to jeho oko vypadá. Měli bychom to zastavit.‘ Já se na Jona podíval a odpověděl jsem: ‚Právě vyhrál čtvrté kolo. Nemyslím si, že bychom tento fight měli zastavit.‘ Doktor mi však zopakoval, že se mu to nelíbí, a tak jsme nakonec uzavřeli dohodu, že duel necháme pokračovat, a kdybychom viděli, že se jeho zranění zhorší, tak jej zastavíme,“ vzpomínal.

„Když Jon Jones znovu nastoupil, tak jsem si v duchu pomyslel, že tenhle souboj nikdy nestopnu. Nepřipravím přece člověka o titul jen kvůli tržné ráně. Sám vím, jak tržné rány vypadají, a tahle tak strašná nebyla. Neříkám, že jsem chytřejší než doktor, ale když se bavíme o zraněních během zápasu, tak chytřejší jsem,“ vysvětloval.


Další články