Sleduj nás

Lidé si přejí, abych prohrál. Všichni to jsou rasisti, podráždil Kevin Lee bojové fanoušky

Lidé si přejí, abych prohrál. Všichni to jsou rasisti, podráždil Kevin Lee bojové fanoušky

Taky jste to během UFC na Foxu přáli více Iaquintovi než Leeovi? Pak se patrně rovněž řadíte mezi skupinku rasistů, která nepřeje lidem tmavší pleti úspěchy. Aspoň takto nám to popsal sám Kevin Lee.

„The Motown Phenom“ byl ještě nedávno pln sebevědomí, avšak po duelu s AI Iaqintou mu pěkně spadlo. Po pěti kolech, v nichž byl jeho soupeř lepší na body, musel čelit krutému osudu, že místo toho, aby stoupal po žebříčku nahoru, po něm klesá dolů. 

Kevin Lee si myslí, že mu nikdo nepřeje výhru


Horší z jeho pohledu však je, že se tu najde opravdu hodně lidí, kteří mu tento úspěch nepřejí. Okolo světa přitom ještě nedávno kolovaly zprávy, jež vytvořil z velké části Lee sám, že je jeho úmyslem stát se králem divize lehké váhy. Někteří dokonce říkali, že může mít ten správný faktor „X“, jímž by přemohl doposud neporaženého Khabiba. 

Pak se tu objevila ale druhá skupinka lidí, která překvapivě vykoukla napovrch denního světla po jeho nedávné porážce. Nejenže ho naživo vypískala, ale dokonce se mu i posmívala, na což Kevin zareagoval po svém. „Jsem jedním z bojovníků proti rasismu, chudobě, systému a věcem jim podobným a tohle mi přijde jako jedno z toho,“ pravil. 


S něčím podobným se předtím nesetkal. „Přijde mi to, jako kdyby si na mě všichni najednou zasedli, ale proč…?“ ptá se, jako kdyby zapomněl na svůj předzápasový proslov, ve kterém zmiňoval, jak AI Iaquintu znemožní a jak jej pošle zpátky do prelims. „Člověk musí zůstat hladový, je to součást sportu, ale tohle mi přijde jako útok na mou barvu pleti,“ uvedl. 

A vyústění? Zatím žádné. Dle předních zápasníků, mezi nimiž je i třeba Khabib Nurmagomedov, byl Motown Phenom „přemotivovaný“ svým duelem, že cokoliv jiného než výhru nemohl skousnout. Pakliže by tomu ale bylo jinak, určitě se do toho zařadí i jiné státní složky, které Leeovi pomohou jeho problém vyřešit…



Další články