Sleduj nás

Legendární Anderson Silva končí! V sobotu ho čeká poslední zápas

Legendární Anderson Silva končí! V sobotu ho čeká poslední zápas

UFC se po sérii turnajů na ostrově Yas vrací zpět do svého domovského APEX Centra v Las Vegas a vše odstartuje galavečer UFC Fight Night 181. Většina českých fanoušků se těšila na další vystoupení Macha Muradova, jeho zápas s Kevinem Hollandem byl zrušen kvůli pozitivnímu testu na COVID-19.

V hlavním duelu večera se však představí jedna z největších legend UFC Anderson Silva a v cestě mu bude stát nevyzpytatelný Uriah Hall. Ten se nyní nachází v lepší fázi kariéry než před několika lety a dvě výhry v řadě jsou toho jasným důkazem.

Poslední, kdo na šestatřicetiletého Američana dokázal vyzrát, je titulový vyzyvatel Paulo Costa. Hall následně ukončil Bevona Lewise KO a vybodoval Antonio Carlose Jr. Upravil tak svůj rekord na patnáct výher a devět porážek, kdy 73 % vítězství získal knockoutem. Primetime Hall je v postoji velmi nebezpečným borcem, který výborně kombinuje údery a kopy. Dokáže vytáhnout nečekané řešení a je autorem památného KO ze soutěže The Ultimate Fighter.


Anderson Silva končí kariéru, v sobotu ho čeká poslední zápas v UFC

Anderson The Spider Silva je nejlepší střední váhou v historii celé organizace a i nyní na sklonku kariéry má fanouškům co nabídnout. V posledním zápase na UFC 237 si v souboji s Jaredem Cannonierem přivodil nepříjemné zranění nohy a zdálo se, že ho již v oktagonu neuvidíme.


Spider zmobilizoval všechny síly a dokázal se opět vrátit do akce. I když v posledních pěti zápasech nasbíral čtyři porážky, dokázal donutit top borce (Adesanya, Cormier, Bisping) k plnému počtu kol a rozhodovalo se vždy až na body. Pětačtyřicetiletá legenda má momentálně bilanci čtyřiatřicet výher a deset porážek, kdy 68 % vítězství získal knockoutem.

Bojové IQ z jiné planety a ani hora zkušeností nemůže zachránit chřadnoucí fyzickou schránku, a proto bude v tomto souboji jasným favoritem Uriah Hall. Pokud Silvu nezradí zdraví, určitě předvede divácky atraktivní výkon, ale s největší pravděpodobností to na výhru stačit nebude. Hall je na vrcholu sil a pokud nebude trpět přehnaným respektem k ikoně MMA, měl by si připsat výhru před limitem. Kurz na výhru Primetime Halla je 1.44.

Anderson Silva se nechal slyšet, že po této bitvě ukončí svou bohatou kariéru.



Další články