Sleduj nás

Khabibův bratranec bude debutovat v UFC. Dokonce už mluví i o McGregorovi a varuje před konfrontací

Khabibův bratranec bude debutovat v UFC. Dokonce už mluví i o McGregorovi a varuje před konfrontací

Jeden Nurmagomedov sice odchází, zato druhý jej nahrazuje. A kromě bojového stylu mají oba rodinní příslušníci i stejné nepřátele.

Svou premiéru si už na dnešním UFC turnaji odbude Umar Nurmagomedov. Teprve pětadvacetiletý ruský bojovník, který má na kontě dvanáct profesionálních MMA výher bez jediné porážky. Tuto sérii se bude snažit rozšířit proti Sergeyovi Morozovi (16-4), jehož rovněž čeká v UFC debut.

Už teď se všeobecně hovoří o tom, že bude Umar novým šampionem. Ačkoliv je brzo o něčem takovém mluvit, máme zde opravdu velkou podobnost s Khabibem. A to nejen co se týče bojového stylu, ale vesměs také i vzhledu. Jediný rozdíl je maximálně v tom, že Umar zápasí v bantamové váze.


Co je ovšem zajímavé, jistá zášť ke Conorovi se přenáší skrze celý Khabibův tým, jenž tvoří převážně bojovníci ze stáje Dominance MMA, jíž vévodí egyptský manažer Ali Abdelaziz. A ten veřejnost informoval o tom, že musel Umara přesunout z turnaje UFC 257, který se koná 24. ledna, na turnaj UFC on ESPN 20, který se koná 20. ledna. Důvod je prostý.

Umar Nurmagomedov nahrazuje svého bratrance Khabiba v UFC


„Chtěli jsme udělat cokoliv, abychom se vyhnuli konfrontaci s Conorem McGregorem,“ vysvětluje Umar. „Ali Abdelaziz mi řekl, že kdybychom se jen viděli, k něčemu by došlo. A nezáleží na tom, že nejsem Khabib, určitě by tam byly problémy,“ uváděl.

„Conor je člověk, který celou dobu jen povídá nesmysly a uráží čest ostatních zápasníků. Každý zápas se dá nějak promovat, ale měl by se promovat tak, abyste při tom neurazili čest nebo důstojnost soupeře. Tohle u Conora nenajdete. Věřím, že bychom na toto téma mohli vést dlouho diskuzi,“ doplňoval s tím, že i on by se nejspíš neubránil a zkušenému Irovi do očí něco řekl.


Další články