Sleduj nás

Khabib uveřejnil poslední slova, která mu jeho otec řekl o Justinovi Gaethjem

Khabib uveřejnil poslední slova, která mu jeho otec řekl o Justinovi Gaethjem

Aktuální šampion divize lehké váhy se v krátkosti během tiskové konference rozpovídal o tom, co mu jeho dnes už bohužel zesnulý otec řekl o Justinovi Gaethjem.

Jak sám Khabib prozradil, jedná se o zápas, s kterým původně nepočítal. Jeho otec Abdulmanap Nurmagomedov mu předpovídal, s jakými soupeři se jednou utká, a dokonce jej dokázal na každého z nich zvlášť připravit. Nyní však bude muset ruský Orel jednat na vlastní pěst.

„S tátou jsme Justina nikdy příliš neřešili, ale bavili jsme se o tom, kdo se nachází v nejlepší desítce žebříčku lehké váhy,“ povídal Khabib.


„Justin byl zápasník, který byl ode mě poměrně daleko, a tak ani nebyl důvod ho řešit. Táta předpovídal, že se jednou utká s Islamem (Makhachevem), zatímco mně vyčlenil, abych se soustředil na McGregora, Poiriera, Fergusona a St.Pierra. To byli soupeři pro mě,“ odhaloval.

Věci se však rychle změnily. „Málokdo mohl očekávat, že se svět ponoří do takovéto temné doby. Poté, co udeřila pandemie koronaviru, byl můj zápas s Tonym Fergusonem zrušen a Gaethje nastoupil místo mě. Nakonec vyhrál a teď je to můj soupeř,“ upřesňoval.


„Můj otec o Justinovi mluvil vždy jen v dobrém. Pokaždé říkal, že to je bojovník, co má dobrý striking i dobrý wrestling a je velice komplexní,“ dodával Khabib, jenž v tomto boji bude muset spoléhat hlavně na své vlastní zkušenosti a rady.

Khabib a Gaethje se spolu utkají na turnaji UFC 254, kterého se dočkáme 24. října v Abú Dhabí. Celý galavečer by se měl řídit evropským časem, a tudíž začne pro nás ve velmi přijatelnou dobu.


Další články