Sleduj nás

Khabib odhalil zásadní faktor, díky kterému vyhrál nad Justinem Gaethjem

Khabib odhalil zásadní faktor, díky kterému vyhrál nad Justinem Gaethjem

Khabib Nurmagomedov zavzpomínal na svou poslední bitvu, v níž přemohl Justina Gaethjeho.

Khabib se s Justinem Gaethjem střetl loni v říjnu a už v té době přiznával, že jej jeho soupeř zasáhl takovými silovými údery, jaké jaktěživ necítil. Přesto se přes ně dokázal prodrat a ještě zkraje druhého kola svého soka ukončil.

„Možná jste si toho nevšimli, ale hlavním důvodem mé výhry bylo to, že se Justin zlomil… Chci tím říct, že jeho vůle byla totálně zlomená,“ popisoval Khabib v rozhovoru s ruskou těžkou váhou Magomedovem Ismailovem svůj úhel pohledu.


Zvláštní na tomto je zejména to, že se Gaethje vydává za člověka, kterého jen tak něco neskolí a který je v boji ochotný zajít až na samotný okraj mezi životem a smrtí. Uspat se tedy sice nechal, ale mentálně svůj boj prý vzdal.

Khabib Nurmagomedov říká, jaký recept platil v UFC


„Justin byl psychicky odevzdaný, cítil jsem to. Tento fight jsem nevyhrál fyzicky, nýbrž mentálně,“ řekl stále ještě současný šampion divize lehké váhy UFC, podle něhož si jeho žezlo nyní zaslouží nosit Dustin Poirier.

„Justin je dobrý fighter a určitě se ještě dostane do titulového boje. Podle mě si ten pás ale nejvíce zaslouží nyní Dustin Poirier už jenom proto, s jakými jmény bojoval,“ dodával dvaatřicetiletý rodák z Dagestánu, jenž svou MMA kariéru „neoficiálně“ zakončil s 29 výhrami bez jediné porážky.


Další články