Sleduj nás

Experti z Top-Fight.cz předpovídají průběh zápasu Walt Harris vs. Alexander Volkov na UFC 254

Experti z Top-Fight.cz předpovídají průběh zápasu Walt Harris vs. Alexander Volkov na UFC 254

Hlavní kartu očekávaného UFC 254 vyšperkuje také jeden souboj v divácky populární těžké váze. Na jednu stranu klece se postaví ruský bohatýr Alexander Volkov a na druhou velmi populární Walt Harris.

Oba borci se do akce vracejí po předchozím nezdaru, a proto bude zajímavé sledovat, kdo si s nepříjemnou situací lépe poradí. Sedmatřicetiletý Američan Walt Harris nedokázal v posledním zápase vyzrát na protřelého veterána Alistaira Overeema, a i když měl souboj slušně rozjetý, inkasoval ve druhém kole KO.

Upravil tak svou bilanci na třináct výher a osm porážek. Waltův plán je většinou jednoduchý. Využít své atletické dispozice a zasypat soupeře takovými údery, které neustojí. Jasně to potvrzuje stoprocentní statistika výher knockoutem. Problém nastává tehdy, pokud oponent prvotní nápor přežije a jde se do dalších kol. Tři porážky na body to taktéž jasně potvrzují.


Fight Night 172: Overeem vs. Harris

Drago Volkov je bývalý šampion ruské organizace M-1 a i v UFC dokazuje, že patří mezi absolutní špičku. Prohrál zde s Lewisem díky školácké chybě, naposledy s Curtysem Blaydesem. Vyrovnaný zápas rozhodli po pěti kolech rozhodčí ve prospěch Američana, ale Drago dokázal, že si umí poradit i s opravdu silným a výbušným soupeřem. V jednatřiceti letech navíc disponuje působivým rekordem jednatřicet výher a osm porážek, kdy 65 % vítězství získal knockoutem.


Alexander je pro většinu fanoušků i odborníků velkým favoritem a jsou pro toto tvrzení zcela neoddiskutovatelné důvody. Výhoda ve výšce i dosahu, mnohem přesnější údery a lepší pohyb. Walt bude mít šanci nejpíše pouze v prvním kole, ale Volkov si díky své zkušenosti dokáže starty svého soupeře pohlídat a zápas dovede do zdárného konce. Kurz na výhru Draga je 1.55.


Další články