Sleduj nás

Demetrious „Mighty Mouse“ Johnson: legenda, která by si zasloužila více respektu

Demetrious „Mighty Mouse“ Johnson: legenda, která by si zasloužila více respektu

Každý z nás si píše svůj vlastní příběh a ten od tohoto růstem sice malého, ale zato velice dravého hrdiny, byl opravdu velkolepý. Nikomu jinému se ještě nepovedlo obhájit svůj pás v jedenácti případech, díky čemuž se nesmazatelně zapsal do historie celého UFC. Nikdo jej však za to veřejně pořádně neocenil.

Demetrious „Mighty Mouse“ Johnson

Mighty Mouse (27-3-1) je dvaatřicetiletý zápasník, který pod značkou Ultimate Fighting Championship vystupoval v divizi muší váhy, kde byl od roku 2012 prakticky neomylný. Jediná stopka mu byla vystavena až letos v srpnu, kdy jej v těsném poměru (split decision) udolal Henry Cejudo a zastavil tak jeho dlouhou jízdu.


I když se mnozí domnívali, že je tato prohra nezasloužená, sám mocný myšák si z ní nic nedělal, ba naopak svému soupeři poblahopřál se slovy: „Prohra je v pořádku, nakonec nikdo nevládne věčně. Gratuluji Henrymu a až se zotavím, budu se těšit na odvetu.“ A tu odvetu Cejudo nakonec odmítl, protože měl jiné vlastní zájmy…


Tato slova zahřála u srdce zejména šéfa organizace, který se svého malého oblíbence zastal. „Mrzí mě, jak se k tomu Henry postavil. Měli jsme tu už spoustu obhajob titulu a ty zápasy byly uděleny za daleko horších situací, než v jaké se nachází Johnson. Pokud je někdo, kdo si druhou šanci zaslouží, pak je to on,“ prozradil veřejnosti.

Jak ale postupně plynul čas, na odvetu se zapomínalo, až se najednou objevila nabídka přestupu, která rovněž zamíchala kartami osudu. Zatímco se Demetrious s UFC rozloučil a přešel do ONE Championship, pak opačným směrem putoval doposud neporažený Ben Askren, u něhož se ještě netuší, jak se mu na nové horké půdě povede.

Paradoxem zůstává, že jedním z hlavních aktérů tohoto přestupu byl opět Dana White, který tak údajně činil v souladu s Johnsonovým rozhodnutím. „Nedělal bych to, kdyby si to sám nepřál. Svěřil se mi, že tu dosáhl všech svých cílů a je připraven uvítat nová dobrodružství. Věřím tomu, že ve ONE Championship jich na něj hodně čeká,“ pravil.


Kdoví, jak by se věci změnily, kdyby se mocnému myšákovi dostalo uznání, které si za své roky působení v té nejtěžší konkurenci zasloužil. „Podívejte se na to,“ pokračuje White, „ten kluk překonal Silvův rekord (The Spider) v počtu úspěšných obhajob titulu. V tomhle světě nemůžete dělat nic na půl plynu a on tomu sportu obětoval život,“ doplňuje.

Přesto jeho jméno zůstane navždy v historii nejenom UFC, ale celého smíšeného bojového umění. „Líbilo se mi, jak ke všemu přistupoval. Vše dělal s opravdovou vášní a odhodláním, proto mi je líto, že se mu nedostalo tolik lásky a respektu, kolik si zasloužil. Doufejme, že tam, kam jde teď, to bude jinak,“ uzavírá hlava organizace.


Další články