Sleduj nás

Dana White potvrdil, jaké souboje vyhlíží v lehké váze. Včetně další bitvy pro McGregora

Dana White potvrdil, jaké souboje vyhlíží v lehké váze. Včetně další bitvy pro McGregora

Dana White v tom udělal definitivně jasno. Přibližně takto by se měly seskupit zápasy v nejnabitější divizi v rámci UFC.

Lehká váha se pyšní nejvíce zvučnými jmény, a přesto se zde nachází člověk, který tu ještě nenašel přemožitele. Jedná se o neomylného šampiona Khabiba Nurmagomedova, který bude mít koncem února v Las Vegas s hlavou organizace další schůzku, aby byla projednána jeho budoucnost.

Kdekdo by si mohl pomyslet, že je toto téma už definitivně uzavřeno, nicméně minimálně dle Whitea ještě zdaleka není. „Samozřejmě, že chci, aby se Khabib vrátil. Věřím tomu, že dokážu být velmi přesvědčivý, má-li jít o argumenty,“ uváděl šéf UFC, jenž se stále nechce vzdát naděje, že by Orel odešel do důchodu bez toho, aniž by si na konto připsal třicátou výhru v řadě.


Khabib ovšem naposledy pro ruská media zmínil, že se už vracet nehodlá… Minimálně nechce obhajovat svůj pás, a proto je připravený jej uvolnit. „Fakt ze mě ta tíha spadne, až si to kluci rozdají mezi sebou o uvolněný titul. Vím, že tu ta možnost ohledně návratu vždy bude, ale teď nemám zájem,“ říkal neomylný šampion, jehož by do klece dostal zpátky už jenom Georges St.Pierre.

Conor McGregor a Dana White ví o dalším duelu v MMA


Divize se rozeběhne tak či tak

Divize lehké váhy však čítá mnoho, mnoho zajímavých jmen. A Dana White se je pokusí spárovat mezi sebou. „Máme zde Charlese Oliveiru a Michaela Chandlera, to je boj, který v tento moment dává smysl. Není to tak, že by Oliveira odmítal duely, jak si každý myslí, pouze nechce přijímat zápasy na short notice (v krátkém termínu). Žádá si poctivou přípravu, čemuž rozumím,“ zastával se White brazilského zápasníka, jenž je v poslední době častým terčem kritiky, protože mluví jen o tom, že bude bojovat pouze o titul.

Kdo ovšem skutečně bude bojovat o uvolněný titul, to se zatím neví. „Khabib je stále šampionem, na tom se nic nemění. Uvidíme, až s ním budu jednat,“ stál si za svým prezident organizace, který nehodlá dělat žádná unáhlená rozhodnutí.

Rychlý návrat McGregora

Na co se ale můžeme těšit, to je v posledních dnech velmi často diskutovaná trilogie. „Conor vs. Dustin 3 je zápas, který plánujeme podniknout. Conor je tou trilogií úplně posedlý a chce se co nejrychleji vrátit do klece. Takový přístup se mi líbí. A protože Dustin nic nenamítá a chce ten duel také, tak nevidím důvod, proč jej neudělat,“ řekl White v rozhovoru pro ESPN.


No a tímto se nám uzavírá kruh potenciálních duelů okolo špičky žebříčku. Kdo je zatím bez soupeře, to je Justin Gaethje či Tony Ferguson. K těm se ale zatím neváží žádné vážnější spekulace ohledně toho, komu by mohli čelit.

„Gaethje, Poirier i McGregor – všichni dostali kouř od Khabiba, ale zároveň všichni patří do užší špičky žebříčku. Poiriera teď dáme s McGregorem a pro Gaethjeho už něco vymyslíme,“ podotýkal White.


Další články