Sleduj nás

Dana White opět zuřil. Nad výkonem rozhodčích z hlavního zápasu zůstával jenom rozum stát

Dana White opět zuřil. Nad výkonem rozhodčích z hlavního zápasu zůstával jenom rozum stát

Dana White nebyl spokojený s tím, že rozhodčí dali prakticky všechna kola Janu Blachowiczovi. On sám údajně sledoval asi „jiný duel“.

Hlavní zápas UFC 259 přinesl polsko-nigerijskou bitvu, ve které se mohl radovat úřadující šampion z polotěžké váhy, jenž vyhrál jednoznačnou formou 49-46, 49-45 a 49-45 na body. Poslední kolo dokonce sudí ohodnotili 10-8 v jeho prospěch.

Dana White nebyl spokojen s výsledkem na UFC 259


Dana White nebyl spokojen s UFC 259

„Asi jsem se díval na jiný zápas!“ zlobil se na pozápasové tiskové konferenci šéf organizace, který určitě nechtěl zpochybnit vítěze. Jen si podle něj Adesanya zasloužil více uznání. „Není možné, aby prohrál 4 z pěti kol, to je směšné.“

„Nikdo, kdo sledovat ten fight, nemůže říct, že to skončilo 4-1 na kola!“ pokračoval White ve svém emočním proslovu. Chybu přitom dával těm rozhodčím, co usoudili, že Janovi dají za nějaká kola 10-8, což značí výraznou převahu. „Osobně to považuji za chybný úsudek, který je potřeba napravit!“ dožaduje se.


Čas sice nelze vrátit a utkání bodově ohodnotit znovu, ale kdyby to šlo, patrně by se na výsledku nic nezměnilo. Blachowicz si díky velmi dobré taktice, která zahrnovala boj na zemi, zasloužil svůj pás obhájit.


Další články