Sleduj nás

Corey Anderson se ohradil proti „limitovaným“ dovednostem Jona Jonese

Corey Anderson se ohradil proti „limitovaným“ dovednostem Jona Jonese

Corey Anderson a Jon Jones se sice nikdy v kleci nestřetli, přesto si první zmíněný bojovník myslí, že jsou schopnosti jindy neomylného vládce polotěžké váhy značně přeceňovány.

Anderson, jenž po osobní dohodě rozvázal smlouvu s UFC a přidal se ke konkurenčnímu Bellatoru, se ve výpovědi pro Fightful.com svěřil, že kdyby měl jednou šanci s Jonem změřit své síly, měl by šanci ho porazit. A to z jednoho prostého důvodu.

„Všichni totiž vědí, že Jones není žádný excelentní striker. Komplexně o jeho zkušenostech nelze pochybovat, v rámci MMA ovládá ze všeho něco, ale jako čistý striker je mizerný. Jeho styl má daleko od technického boxu,“ uváděl jedenatřicetiletý borec.


Kdyby tomu bylo tak, jak Anderson říká, proč tedy Jones ještě neprohrál? „Protože má strašně dlouhé paže. Díky tomu, že disponuje takovým rozpětím, dokáže uniknout z mnoha kritických situací. Jeho obrana je ale jinak velmi průměrná.“

Corey Anderson říká svůj názor na soupeře v UFC


Následně to uvedl i na příkladu. „Podívejte se na takového Thiaga Santose. To je skvělý boxer a Jona celou dobu naháněl. Mlátil a kopal, dokud si nepřetrhal vazy v koleni. A i když si přetrhal vazy, tak se stále tlačil kupředu. Tohle je způsob, jak Jonese porazit,“ domnívá se Anderson, jenž dal vzpomenout na zápas, který bývalý šampion polotěžké váhy UFC vyhrál v těsném bodovém rozhodnutí.


Další články