Sleduj nás

Chystá se konec muší váhy UFC? Vše může údajně záležet na Benavidezovi!

Chystá se konec muší váhy UFC? Vše může údajně záležet na Benavidezovi!
Je tomu něco málo přes jeden rok, co Dana White uzavřel s Henrym Cejudem dohodu, že pokud porazí T.J. Dillashawa, tak dá ruce od divize muší váhy pryč. Už tenkrát však bylo zřejmé, že to ale nebude navěky…​



Dana White se totiž koncem roku 2018 nechal slyšet, že dvě nejnižší váhové kategorie nebudí takovou pozornost, jaká se od nich očekává. Chtěl tedy minimálně jednu z nich zrušit. Ze stínu ovšem vystoupil Henry „The Messenger“ Cejudo (15-2), který uzavřel s velkým šéfem dohodu, porazil bývalého krále bantamu T.J. Dillashawa a zrušení divizí se odložilo.


V současné chvíli se opět dostáváme do stejného problému. Výrazný Cejudo z muší váhy utekl a uvolnil svůj pás novým uchazečům - Josephu Benavidezovi (28-5) a Deivesonovi Figueiredovi (17-1). Tato dvojka se spolu má utkat již tento víkend na turnaji UFC Fight Night 169, jenže Figueiredo v době vážení nesplnil hmotnostní limit, a tak přišel o možnost bojovat o pás. Navíc musí odevzdat 30 % svého platu soupeři. Duel s Benavidezem se i přesto kvůli divákům uskuteční.




Tato „nezodpovědnost“ během vážení šéfovi UFC ukázala, že ani sami zápasníci nejnižší váhovou kategorii neberou vážně, a tak byla opět oživena myšlenka, že bude zrušena. Jak informuje Brett Okamoto ze stanice ESPN, pokud by se Figueiredovi podařilo tuto titulovou bitvu vyhrát, stal by se králem bez koruny. Mistrovský pás by stále zůstal volný a divize muší váhy by se ocitla v nejistých vodách.

Mírný klid na duši by přinesla výhra Benavideze, který se o titul ucházel už dvakrát v minulosti. V obou případech však podlehl Mocnému myšákovi Demetriousovi Johnsonovi. Toto bude jeho třetí mistrovský pokus.

Nástup do muší váhy UFC ohlásil v nedávné době také český reprezentant David Dvořák. Toho čeká premiéra 14. 3. na Fight Night v Brazílii, kde se utká s Brunem Silvou.


Dana White v průběhu roku 2019 nastínil, že je připravený změnit hmotnostní limity několika divizí. Kategorie muší váhy by se zrušila úplně, bantamová nebo pérová by byla nejnižší a mezi lehkou a velterovou by se zvážilo přidání nové skupiny. Jedná se zatím pouze o předběžný náčrt, jak by to mohlo vypadat. Určitě si tato myšlenka ještě projde pár úpravami.


Další články