Sleduj nás

Chris Weidman po svém brutálním KO chválil protivníka. S bojem o titul to ale nevzdává

Chris Weidman po svém brutálním KO chválil protivníka. S bojem o titul to ale nevzdává

Jak to vypadá, Weidmanova vůle musí být opravdu větší, než se na první dojem mohlo zdát. Čtyřiatřicetiletému borcovi ze střední váhy se v poslední době už tolik nedaří, ale přesto se svých snů nevzdává. A to vše i navzdory tomu, co ho potkalo na UFC 230.

„The All-American“ má na svém kontě sice jen čtyři porážky, avšak podstatné je, že všechny přišly v krátkém časovém sledu. Recept na něj našel jak Luke Rockhold, tak i Yoel Romero nebo Gegard Moussasi a nyní už i Ronaldo Souza. Vše přitom mohlo být úplně jinak.

Když Weidman vycházel ze svých tří porážek v řadě, spravil si chuť výhrou nad Kelvinem Gastelumem a podle svědectví, s nímž se podělil novinkám na FOX Sports, by mu byl zajištěn i boj o titul, kdyby přemohl svého brazilského soka v newyorské Madison Square Garden.


Chris Weidman po svém brutálním KO

Tato motivace bývalého šampiona hnala dopředu a v bitvě se Souzou se po dvě kola jevil jako lepším bojovníkem, jenže pak se stalo něco, s čím on sám nepočítal. „Jacare“ jej hnal čím dál více k pletivu, až Chris znejistil a jeho protivník ho nachytal nekrytého.


Tato tvrdá rána, po níž měl sudí jednoznačně ukončit zápas, nezůstala jedinou, kterou schytal. Rozhodčí nechal Souzu ještě dvěma údery na bezmocném soupeři dokončit dílo a až teprve duel ukončil. Weidman si to slízal opravdu se vším všudy.

„Naneštěstí to pro mě neklaplo. Gratuluji Jacaremu, jeho rodině i jeho týmu za úžasné vítězství. Je to skutečný válečník a pro mě byla čest se s ním utkat. Co se mě týče, rád bych poděkoval všem fanouškům za podporu, lásku a modlitby. Rád bych se vrátil ještě silnější a začal nanovo,“ svěřil se poražený borec.


Další články