Sleduj nás

Cejudo hodlá servírovat vražedné menu, na podnose budou hlavy Cruze, Alda a Volkanovskiho

Cejudo hodlá servírovat vražedné menu, na podnose budou hlavy Cruze, Alda a Volkanovskiho

Současný král bantamové váhy Henry Cejudo je opravdu nenasytný a už teď se nemůže dočkat, až své hladové ego přikrmí dalším cenným skalpem. Tentokrát se obětí má stát bývalý šampion Dominick Cruz a jen u něj prý nezůstane. 

Zlatý olympijský medailista s přezdívkou „Messenger“ nebo „Triple C“ se měl původně na UFC 249 utkat s Josém Aldem, jenže pak udeřila pandemie koronaviru a spousta předem domluvených zajímavých duelů byla rázem odložena. Vedení organizace se proto nově rozhodlo Henrymu předhodit Dominicka Cruze, čímž si nejvíce pobouřilo ruského borce Petra Yana, který v UFC drží sérii šesti výher v řadě a souboj o titul si zasloužil přednostně.

„Momenty jako tyhle ukazují, co je UFC zač,“ zlobil se Yan, leč bohužel marně. Nyní se bude muset dostat přes Marlona Moraese a teprve pak doufat, že si jej konečně někdo všimne.


Smolař Yan! Cejudo místo něj upřednostnil dva veterány. Verdikt ...

Mezitím se však na turnaji s pořadovým číslem 249 v rámci bantamové váhy uskuteční Cejudova povinná obhajoba, jež má diváky dostat do varu před hlavní událostí večera v podobě zápasu Gaethje vs. Ferguson. Je nutno dodat, že svéráznému Henrymu sebevědomí vůbec nechybí. „Nejdřív porazím Cruze, pak semelu Alda a nakonec se vydám do perové váhy, kde sejmu toho přerostlého trpaslíka Volkanovskiho!“ hlásil Triple C odhodlaně a vzbudil tím dost nečekaný rozruch. Z názorů bojových fanoušků můžeme často vyčíst, že se Cejudo jen snaží vyhnout Yanovi. On se ale dle vlastních slov pokouší hlavně přepisovat historii a lidé jako „nějaký“ Yan vůbec nemají kvalitu nebo jméno, aby mu čelili.


Co se ovšem Cruze týče, to je pro nás doposud velká neznámá. Tohoto dnes již pětatřicetiletého bojovníka si možná pamatujeme jako někoho, kdo dříve oplýval úžasným pohybem, netradičními kombinacemi, velkou rychlostí a skvělou přesností úderů, ale zato v kleci již skutečně dlouho nebyl, naposledy v prosinci roku 2016. Dokonce ani do této bitvy nevstupuje po regulérní přípravě, což se o  jeho protějšku rozhodně říct nedá. Cejudo má za sebou poctivý přípravný kemp a ve svém repertoáru velmi precizní wrestling. To je přesně ta bojová disciplína, v níž se pravidelně a douhodobě chlubí svou zlatou medailí z olympijských her. Dá se předpokládat, že pokud půjde o kondici, pak bude mít Cejudo jistě navrch. A to bude platit zejména v pozdějších kolech, která se mohou odehrávat na zemi.

Vybírá si Cejudo soupeře a proč bude Cruz bojovat o titul? Šéf UFC ...

Jak už tomu bývá zvykem, ani „Triple C“ není úplně bezchybný. Třiatřicetiletý Kaliforňan a poslední přemožitel Mocného myšáka Demetriouse Johnsona mívá potíže s protivníky, kteří jej převyšují vzrůstem a kteří se pyšní nečekanou výbušností. Cejudův poslední soupeř Marlon Moraes nevsadil v souboji na špatnou taktiku, pouze hned v úvodu ztratil dost fyzických sil a ty mu pak v pozdějších fázích scházely.  Pokud by si z toho vzal Dominick Cruz ponaučení a své zkušenosti vložil do přípravy, mohl by získat to, co kdysi ztratil. Nikdo však netuší, v jaké formě se nám bývalý šampion ukáže. Opravdu dlouho totiž v kleci nestál a jakékoliv otázky ohledně jeho kondice, odhodlání či dokonce taktiky jsou pro nás zatím velkou neznámou.



Další články