Sleduj nás

Byla hromadně znásilněna, šest let bojovala v UFC a teď ji čeká první bitka bez rukavic. Paige VanZant se jizev nebojí!

Byla hromadně znásilněna, šest let bojovala v UFC a teď ji čeká první bitka bez rukavic. Paige VanZant se jizev nebojí!

Paige VanZant si prošla peklem. Americkou krásku totiž v mládí hromadně znásilnili a zápasení ji pomohlo se s traumatem vyrovnat. Dotáhla to až na tu nejvyšší metu a šest let zápasila v UFC, nejprestižnější lize světa.

V roce 2020 se rozhodla přejít pod hlavičku organizace BKFC, která pořádá zápasy bez rukavic. A proč? Jednak proto, že za to dostane královsky zaplaceno a také, že už nechce být vnímána jen jako hezká tvářička. Jizev se nebojí!

Mladá zápasnice má za sebou fascinující příběh, který bude jednou možná i zfilmovaný. Ještě v mládí se totiž věnovala baletu. Jenže ve 14 letech byla nechutně ponížena, když ji hromadně zneužila parta násilníků. Hrůzný zážitek ji nasměroval k bojovým sportům, díky kterým se vyrovnala s traumatem. Nakonec se stala jednou z nejvýraznějších osobností ženské MMA scény.


Paige VanZan bude zápasit bez rukavic

Aktuálně se připravuje na svou premiéru v organizace BKFC, která pořádá zápasy v boxu bez rukavic. Kromě toho, že je to pro ni finančně velmi lákavé, měla ještě jiný důvod, proč se vzdala MMA a naskočila do sportu, kde není o jizvy nouze.


„Mám pocit, že v MMA mám stále pověst jenom hezké tvářičky. Jak bych měla dokázat, že se tak sama nevidím? Box bez rukavic je sport, v němž mají lidé zřejmě nejvíce tržných ran. Chci všem dokázat, že já se doživotních jizev nebojím,“ nechala se slyšet.

Šestadvacetiletou krásku uvidíme zápasit už 5. února, kdy se utká s Britain Hart.

A co si myslíte o zápasech bez rukavic vy? Přijdou vám ještě v normě nebo se spíše přikláníte k názorům, že se jedná o barbarskou zábavu?



Další články