Sleduj nás

Brian Ortega vs. Chan Sung Jung již dnes na UFC Fight Night 180

Brian Ortega vs. Chan Sung Jung již dnes na UFC Fight Night 180

Hlavní zápas UFC Fight Night 180 se ponese ve znamení návratu jednoho z nejsympatičtějších borců pérové váhy. Brian Ortega si pro svůj comeback zvolil opravdu těžký oříšek.


Chan Sung Jung se nachází ve výborné formě a do tohoto zápasu půjde s dvěma vítězstvími v řadě. Toto číslo mohlo být i vyšší, ale Chang neuvěřitelně ztratil vyhraný zápas s Rodriguezem. V pátém kole vteřinu před koncem inkasoval loket a pětadvacet minut tvrdé práce bylo vyhozeno z okna. Třiatřicetiletého bojovníka ale tento nezdar spíše nabudil a následovala dvě jasná vítězství TKO v prvních kolech. Korejskou zlobu odnesl nejdříve Renato Carneiro a následně bývalý šampion a jedna z ikon UFC - Frankie Edgar.


Chang Sung Jung má tedy bilanci šestnáct výher a pět porážek, kdy 50 % vítězství získal submisí. Co se tolik neví, je fakt, že Jung získal sedm výkonnostních bonusů z posledních 8 zápasů. Na své soupeře vyšle v průměru 4.58 významných úderů za minutu s přesností 41 %. Korejská Zombie je absolutně komplexní zápasník, který disponuje černým pásem v Taekwondu a hnědým pásem v BJJ.



Chan Sung Jung dostal KO několik vteřin před koncem


Brian Ortega si po své první profesionální prohře vybral téměř dvouletou dovolenou, kterou vyplnil natáčením filmu a dalšími aktivitami mimo MMA. Jediný, kdo na devětadvacetiletého Američana zatím dokázal vyzrát, je fenomenální Max Holloway. Ten svedl s Ortegou opravdu epickou bitvu, kterou musel po čtvrtém kole zastavit lékař. Brian zápas odnesl několika frakturami v obličeji, ale malou náplastí mu bylo ocenění za nejlepší souboj večera.



T-City zatím nasbíral čtrnáct výher a rovná polovina z nich byla ukončena úspěšnou submisí. Brian má černý pás v BJJ, ale dokáže být velmi nebezpečný i v postoji. Divoký neortodoxní styl při, kterém vyšle v průměru 4.07 signifikatních úderů za minutu s přesností 33 %, dokáže překvapit každého oponenta.


Brian Ortega se chystá na návrat do UFC


Skoro dvouletá pauza bývá většinou pro bojovníka nepříjemností. Ortega se chtěl vrátit již dříve, ale vše zhatilo zranění kolene. Dalším velkým problémem Američana je jeho děravá obrana, kde se hodně spoléhá na svou železnou bradu a méně na pohyb a dobré načasování. Jung dokáže své soupeře velmi systematicky rozebírat, navíc disponuje obrovskou kardio nádrží.



V pětikolové bitvě, která nás čeká, budou hrát oba faktory obrovský vliv. Vzhledem k Ortegově odolnosti se můžeme dočkat plných pětadvaceti minut násilí, ale těžko si lze představit, že z nich jako vítěz odejde Brian. Sázka na Korejskou Zombii se zdá jako poměrně bezriziková a kurz 1.55 tomu vcelku odpovídá. Nezapomeňte také sledovat dnešní Oktagon 17 živě.


Další články