Sleduj nás

Brečela, krvácelo jí srdce, ale vzdávat se nehodlá. Co Jedrzejczyk motivuje stále pokračovat?

Brečela, krvácelo jí srdce, ale vzdávat se nehodlá. Co Jedrzejczyk motivuje stále pokračovat?

Joanna Jedrzejczyk nechala 8. března v nitru oktagonu duši, na výhru proti čínské soupeřce ovšem stejně nedosáhla. Ztráta to byla natolik bolestná, že u dvaatřicetileté polské bojovnice zanechala šrámy nejen na těle, ale i na duši.

„Joanna celé hodiny jenom plakala a plakala. Byla jsem z toho opravdu smutná. Tak moc jsem ji chtěla utěšit, ale byla mezi námi velká jazyková bariéra. Ačkoliv mě před zápasem urážela, teď mi jí bylo skutečně líto,“ odhalila současná držitelka pásu ze slámové váhy UFC Weili Zhang. Ta strávila se svou soupeřkou noc v nemocnici, obě dokonce byly na stejném pokoji, avšak jen jedna slečna mohla spokojeně usínat.

Jak čas neúprosně utíká, začala i Jedrzejczyk směrovat své myšlenky na vlastní budoucnost. „Chtěla bych být matkou, ale s každým takovým zápasem přicházím o kus své ženskosti,“ popisovala kdysi slavná bojovnice. „Po souboji s Weili jsem nechtěla, aby se mě kdokoliv dotýkal. Cítila jsem, jako když mi krvácí srdce i duše. Nemám vůbec ráda, pokud se takhle vidím, bohužel je to cena, kterou v tomto sportu musíme všichni platit,“ přibližovala.


Joanna Jedrzejczyk v boji s Weili Zhang

A tak nadchází klíčová otázka. „Má cenu ještě pokračovat? Tuhle otázku si kladu každý den. Nemládnu, ba naopak. Už to se mnou nebude lepší. V posledním zápase jsem schytala opravdu moc ran, ale jsem ráda, že se nakonec nejednalo o nic vážného, i když jsem dva dny nemohla vidět na jedno oko. Každý další duel bohužel přinese stejný risk…,“ přemítala.


Následně ovšem popadla dech a přehodnotila situaci. „Myslím si, že kdybych schytávala jedno KO za druhým a prohrávala jako děvka, pak bych měla skončit. Ale dokud budu schopná podávat podobně hrdinské výkony, pak bych měla zůstat, jsem totiž válečnice,“ uzavřela. A jak to tak vypadá, na stůl jí možná přistane nabídka odvety s čínskou šampionkou. Zdali ten zápas přijme, to prý bude záležet na penězích. Jedná se o velký risk a tomu by prý mělo odpovídat i finanční ohodnocení.  


Další články