Sleduj nás

Benavidez: Tohle nemůže být skutečnost, připadám si jako v nějaké noční můře!

Benavidez: Tohle nemůže být skutečnost, připadám si jako v nějaké noční můře!

UFC v Norfolku je za námi a my už teď víme, že jsme zde bohužel nového šampiona nepoznali. Deiveson Figueiredo (18-1), který den před zápasem nesplnil váhu, kvůli čemuž mu byla odebrána šance bojovat o titul, svého soka zničil ve druhém kole na TKO.

Joseph Benavidez (28-6) měl potřetí ve své kariéře příležitost zabojovat o pás šampiona muší váhy, potřetí však také zklamal. Dvakrát podlehl mocnému a dlouhá léta neohroženému Demetriousovi Johnsonovi a nyní právě Figueiredovi. Tentokrát se však jednalo o výsledek, který ho bude ještě několik nocí pořádně strašit.

„Cítím, jako by to ani nebyla realita. Připadám si jako v nějaké noční můře,“ reagoval krátce po prohře pětatřicetiletý rodák ze San Antonia. „Představoval jsem si spoustu verzí, jak se zápas vyvine a jak potom s vámi budu mluvit, ale žádná z těch projekcí se nakonec nenaplnila.“


Benavidezovy ambice se poněkud rozplynuly. Co zůstalo nebo co bude, to patrně neví ani on sám. „Život je těžký. Každý zažívá úspěchy i pády. A tohle je můj pád, bylo to vidět. Tvrdě jsem na svou šanci dřel, ale nakonec se to nevyvinulo vůbec dobře,“ přiznával zklamaně. Fanoušci i tak ocenili jeho upřímnost a z klece ho vyprovodili potleskem.

Joseph Benavidez se nyní nejspíše vydá na cestu do dalších nejistých vod a jen čas nám napoví, jak se mu v nich povede. Deiveson Figueiredo i napříč několika poznámkám zůstává králem bez koruny, a tak muší váha i nadále nemá svého šampiona. Bývalý mistr Henry Cejudo, jemuž byl titul odebrán, se následně nechal slyšet, že jakmile si to vyřídí s Josém Aldem (v bantamové váze), tak se opět vrátí do své původní divize, kde se pokusí sjednat pořádek.   



Další články