Sleduj nás

Anderson Silva: Bojování je vzduch, který dýchám. Je těžké si přiznat, že už nebudu pokračovat

Anderson Silva: Bojování je vzduch, který dýchám. Je těžké si přiznat, že už nebudu pokračovat

Slavný brazilský Spider si během víkendu na konto připsal svůj poslední start pod vlajkou UFC. Jednalo se však i o poslední zápas jeho kariéry? Sám Silva o tom dost pochybuje, leč čas nám teprve napoví.

Anderson Silva zažívá poslední roky znatelný výkonnostní propad, který se začal podepisovat i na jeho skóre. Dříve nejlepší zápasník z řad střední váhy má nyní na kontě sedm proher z posledních devíti duelů, v posledních dvou případech navíc shodně padl na TKO.

Dana White se nechal slyšet, že měl se Spiderem úmluvu, že mu dovolí ještě jednou bojovat, načež od brazilské legendy bude očekávat ukončení kariéry… Jenže jak může ukončit kariéru někdo, pro něhož je MMA celým životem.


Anderson Silva končí v UFC, měl poslední zápas

„Zápas je zápas. Když se dveře klece zavřou, šance, že vyhrajete, jsou vždy 50 na 50. Uriah proti mně byl bohužel lepší, ale i tak jsem si tu chvilku užil. Jsem šťastný, že jsem svým fanouškům mohl doručit ještě jednu poslední show v UFC,“ ujal se slova Silva.


„Zdali se jedná o definitivní konec, to zatím nevím. Nejprve se vrátím domů a potom vše proberu se svým týmem. Je opravdu těžké říct, že se jedná o konec, když tohle všechno je vzduchem, který dýchám. Je to něco, co jsem dělal celý svůj život a do čeho jsem dal své srdce,“ dodával.

UFC bylo pro pětačtyřicetiletého Andersona Silvu možná už moc, ale pokud v sobě stále nachází ten oheň, je mu i ostatními fightery doporučováno, aby ho udržoval hořet, byť jen v méně zvučné organizaci.


Další články