Sleduj nás

Aleksandar Rakic o svém vysněném soupeři v polotěžké váze

Aleksandar Rakic o svém vysněném soupeři v polotěžké váze

Aleksandar Rakic jeví touhu stát se šampionem polotěžké váhy UFC. Za soupeře si pak přeje velice specifické jméno.

Osmadvacetiletý rakouský bojovník, jemuž aktuálně v žebříčku patří čtvrté místo, tedy jen jedna příčka nad českým borcem Jiřím Procházkou, vyhlíží takové zápasy, které pro něho mají smysl. A tím největším smyslem je prý boj o titul. Ačkoliv musí pochopit, že není sám, kdo o něj má zájem.

„Teď budu bojovat s Thiagem Santosem a když ho dám, tak doufám, že už nikdo nebude pochybovat o tom, že bych si ten titul nezasloužil,“ pronesl Rakic, jenž tak připomněl, že se s ním znovu uvidíme v kleci 6. března na turnaji UFC 259, kde mu bude soupeřem brazilský ranař s přezdívkou „Marreta“.


Jeho vysněným protivníkem je však někdo jiný. „Mým přáním je, abych se střetl s Israelem Adesanyou,“ řekl Rakic. „Pokud Izzy přemůže Jana (Blachowicze) a stane se šampionem polotěžké váhy, tak mi potom bude muset čelit. A určitě to pro něj nebude nic snadného,“ konstatoval přesvědčivě.

Aleksandar Rakic bojuje v UFC a zná nového soupeře


Co ovšem bude s takovým Gloverem Teixeirou, jenž se nese na vlně pěti výher? „Glover je top zápasník, ale UFC rozhoduje o tom, kdo bude bojovat o titul a co je pro ně lepší z té marketingové stránky,“ podotýkal Rakic, který nechtěl Teixeirovi upírat jeho zásluhy, ale svou šanci by přeci jen zařadil před tu jeho.


Další články