Sleduj nás

Adesanya: Ochutnal jsem legendární polskou sílu a nějak mám stále hlad!

Adesanya: Ochutnal jsem legendární polskou sílu a nějak mám stále hlad!

Israel Adesanya reaguje na svou prohru s Janem Blachowiczem. A nějak ho ta „legendární polská síla“ ještě nenasytila.

V hlavním zápase UFC 259 jsme mohli vidět několik dobrých výměn v postoji a některé z nich dokonce i takový elitní zápasník, jako je Adesanya, nedokázal pokrýt. Přičteme-li k tomu ještě Blachowiczem dobře navolenou taktiku, která zahrnovala dominanci boje na zemi, nemůžeme se divit, že si nigerijský borec na své konto připsal vůbec první MMA prohru.

Israel Adesanya poprvé prohrál v UFC


Israel Adesanya poprvé prohrál v UFC

„Co k tomu říct. Prohry jsou součástí života, občas se s nimi musíte vypořádat,“ uvedl Adesanya na tiskové konferenci, kde vzdával hold i svému soupeři. „Pokud jsem měl s někým prohrát, tak jsem rád, že to bylo zrovna proti Janovi. Je to dobrý člověk i dobrý šampion. Jeho kariéra je motivací sama o sobě.“

Ke své porážce zatím ale neměl blíže co říct. „Budu se muset podívat na záznamy, abych mohl lépe soudit. Jan si zaslouží uznání za ty dobře načasované takedowny. Snažil se mě zalehnout, abych nevstal. To bylo hlavní. Nešlo mu ani o to, aby útočil, hlavně mi nechtěl dát sebemenší kousek prostoru, jelikož věděl, že bych mu snadno proklouzl a vstal… Každopádně mu patří veškeré uznání, byla to dobrá taktika,“ dodával Adesanya.


V zápase a na tiskové konferenci jsme mohli vidět vzájemnou úctu, ovšem když se bojovníci pak přesunou na sociální sítě, nastává úplně jiná pohádka. Adesanya v tomto případě musel hned všem svým fanouškům podotknout, že i když schytal nějaké údery, nějak to s ním neotřáslo.

„Nakonec to nebylo tak strašný. Jan mě nakrmil, ale já mám stále hlad!“ poukazoval s tím, že se ještě vzdávat nehodlá a třeba si svou anabázi do vyšších hmotnostních pater někdy zopakuje. Pokud se ale bude držet svého slova, nyní jej bude čekat obhajoba ve váze střední. Stane se tak pravděpodobně proti vítězi duelu Whittaker – Costa.


Další články