Sleduj nás

Tyron Woodley prosí o zápas s boxerskou jedničkou Saulem Alvarezem. Věří v sílu knokautu

Tyron Woodley prosí o zápas s boxerskou jedničkou Saulem Alvarezem. Věří v sílu knokautu
Bývalý šampion velterové váhy UFC je další z celé škály zápasníků, kteří by rádi přesedlali z MMA na box. Sám sedmatřicetiletý Tyron Woodley (19-4-1) by si dle všeho trumfnul i na takového borce, jakým je Saul „Canelo“ Alvarez.

Ti, kteří z vás sledují box pravidelně, dozajista vědí, že si americký ranař z UFC vybral nejtěžší možné sousto. Canelo Alvarez (52-1-2) je podle současného pound-for-pound žebříčku tím nejváženějším zbožím na trhu, což z něj dělá naprostou jedničku ve světě boxu. Jak by ho tedy někdo, kdo zpravidla trénuje jen MMA, mohl porazit?

„Protože já sám jsem také boxer,“ reagoval vmžiku Woodley. „Od doby, co jsem byl dítě, jsem snil jenom o boxu. Bohužel jsem tu dobu, kdy jsem ho mohl dělat, přerostl, a tak jsem se ve svých třiadvaceti letech začal věnovat MMA,“ vysvětloval, přičemž se snažil upozornit, že většinu svých tréninků zaměřuje na správný postoj.


Proč ovšem rovnou zápas s Alvarezem? „Protože si nepřeju boxovat s nějakým neznámým bláznem. Kdyby vás někdo takový zasáhl, lidi budou hned běsnit: ‚Oh, Tyrona sejmul nějaký vůl.‘ Pokud mám do ringu vstoupit a riskovat úplně vše, musí to být proti tomu nejlepšímu v oboru,“ uváděl Woodley, který paradoxně ještě nedávno o boxu vůbec nemluvil.

Nyní to však vypadá, že o zápas s mexickým šampionem doslova prosí. „Rozhodně mám šanci, protože jsem takový neortodoxní boxer,“ naznačoval, že jeho údery nejsou technické, zato pekelně bolí. „Pokud bych Canela zasáhl, byl by v problémech. Vím, jaký je to defenzivní génius, a také vím, že na body s ním nemá cenu soupeřit. Určitě bych si v souboji s ním šel pro KO,“ uzavíral bývalý šampion velterové váhy UFC.


Další články