Sleduj nás

Kincl před bitvou o titul KSW: Nejsem favoritem, ale o to více mě to motivuje

Kincl před bitvou o titul KSW: Nejsem favoritem, ale o to více mě to motivuje

Jeho sen se stal skutečností a už zanedlouho ho čeká nejtěžší zkouška svého života. Patrik Kincl se totiž 14. září v Londýně popere o pás šampiona velterové váhy KSW, kde ho čeká velmi těžký soupeř, jehož ambice a dovednosti nemají daleko od UFC.

„Má obrácený gard (levák), je to tvrdý postojář, sází hodně na zadní ruku, kterou ukončuje soupeře povětšinou v prvním kole. Takže se jedná o obrovského tvrďáka,“ odhaloval Patrik schopnosti svého chorvatského protivníka Roberta Soldiče, jenž je v bojovém světě opravdu považován za dříče s tvrdou ranou. Téměř všechny jeho oběti padají na zem pod vlivem drtivé síly knokautu.

„Opravdu nikdy jsem před sebou neměl tak velikou výzvu. Šel jsem už jednou do titulového zápasu v organizaci ACB, ale KSW je o level výš,“ je si vědom Patrik Kincl obtížnosti své zkoušky.


A podobně tak i ví, že klíčem k úspěchu bude dobrá taktika. „Ještě stále si ho hodně načítám. A i v samotném souboji půjde o to si ho načíst. Když mu nebude sedět můj postojářský styl, tak s ním určitě zůstanu v postoji, protože wrestling, tedy boj na zemi, daleko víc unavuje. Bude to na pět kol, takže se určitě budu snažit prosadit svůj postoj. Pakliže si on přečte mě, tak budu muset měnit taktiku a začít klinčovat a snažit se vyvarovat jeho zadní ruce,“ pravil pro isport.cz.


Kdekdo by si mohl říct, že souboj s takto velkým jménem může mít vliv i na psychiku, ale to si Patrik nepřipouští, ačkoliv jde do boje jako papírový outsider. „Já mám tuhle pozici rád. Daleko víc mě to motivuje, kdy nejsem favoritem, a jdu tam překvapit. Takže mi tahle role sedí,“ dodával isportem.cz citovaný český bojovník.


Další články